https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40
ChatGPT ile 2 günde Apple TV için Lingo (Wordle) uygulaması yazmak – BT Hayat
https:/www.high-endrolex.com/40

ChatGPT ile 2 günde Apple TV için Lingo (Wordle) uygulaması yazmak

Turkcell’in ve Süperonline’in mükemmel hizmetleri(!) sağolsun artık bir süredir Turkcell TV kulanamadığımız için geçen TRT’nin kendi uygulamasından TRT1’e bakıyorduk. Lingo yarışması diye bir programa denk geldik. Bu bizim bildiğimiz Wordle idi. Çocuklarla beraber bulmaya çalıştık ve eğlenceli bir zaman geçirdik. Geçen sene Wordle furyası çıktığında ben de gaza gelip komut satırından çalışan bir versiyonunu yazmıştım. Döviz kuru sağolsun domaini yenilemek külfet olunca bu sene devam ettirmedim.

Ama TV’de Wordle (ya da Lingo artık adı her neyse )oynamak fikri güzel geldi. Daha önce de çocukların eğlenmesi için başka uygulama denemelerim olmuştu. Bunlar zamanla çalışmaz hale geldiği için Faruk “senin yazdığın oyunlar çalışmıyor” diye başta çemkirse de oyunu bitirince baya sevdiler.

Bu oyunun kabasını Chat GPT’ye yazdırdım. SwiftUI’ya çok hakim değilim, oldukça kolay ve eğlenceli bir API’si olsa da inceliklerini bilmediğimden kafamdakini Chat GPT’ye uzun uzun tarif edince sekiz-on deneme sonra ortaya devam edebileceğim bir arayüz çıktı. Ben de kalan kısımlarını toparladım. Bazı buglar vardı onları düzelttim. Beşbin kelimelik bir sözlük ekledim. Sonra çocukların daha kolay bulabilmesi için yüz kelimelik ayrı bir havuz oluşturdum. Başta siyah bir ekran kullanıyordum ama GPT’ye İnstagram renklerini andıran bir gradient arkaplan oluşturmasını isteyince bu bordomsu zemin ortaya çıktı. Derme çatma bir logo da ekleyince 2 gün sonra oyun hazır hale geldi.

Uygulamayı gece TV’ye kurdum. Sabah ben daha ayılmadan içerden oyun sesleri geliyordu. Çok beğenmişler, gelip sarılıp teşekkür ediyorlardı. Oyunu ben de sevdim. Bizim hanım da sevdi. Üşenmezsem App Store’a da ekleyeceğim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40