Kimdir?

hasan_civelek

Hasan Civelek

5 Şubat 1979 Rize doğumlu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği (2001) ve Bahçeşehir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgi Teknolojileri Bölümü (2018) mezunu.

1993’de ticari mağaza programlarını kullanarak bilgisayarlarla tanıştı. QBasic dili ile programlama öğrendi.

2000 senesinde ilk html sayfasını yapıp masaüstü uygulamalarını bıraktı, web tabanlı uygulamalar segmentine geçti, 10 sene php’de dirsek çürüttükten sonra 2010′da iPhone sayesinde mobil uygulamalar dünyasına girdi.

2001-2003 yılları arasında Ankara’da Bimel Elektronik Ltd. Şti. firmasında kurumun intranet yazılımları için çalıştıktan sonra vatani görevini de aynı ilde tamamlayıp İstanbul’a taşındı. 2004’de Bahçeşehir Üniversitesi bilgi işlem bölümünde işe başlayarak Öğrenci İşleri otomasyon Sisteminin (OİS) yazılması projesinde görev aldı. 2004-2008 arasında iki kere kendi şirketini kurmak için Bahçeşehir Eğitim Kurumları bünyesindeki görevinden ayrıldıysa da duygusal(!) nedenlerden dolayı geri döndü.

2006’da Dr. Hakkı Öcal’ın php kitapçıkları sayesinde tanıştığı Şahika Tabak’la evlendi.

2008’de Ubit Bilgi Teknolojileri Enerji ve Danışmanlık Hizmetleri San. Tic. A.Ş.’ne transfer oldu. Halen şirketin YTÜ Teknopark Bölgesi’ndeki merkez ofisinde Ar-Ge direktörü olarak çalışmaktadır.

Nisan 2015’de kuzeni Sefa Avcılar’la birlikte Kitapi projesini kurdu.

Ekim 2017’de ikiz çocuk babası oldu.

Ocak 2020’de Kodventure Teknoloji AŞ’yi kurdu.

Laravel sayesinde PHP’ye olan sevgisi ilk gün gibi devam ediyor. VueJs’e derin duygular besliyor. macOS’la tanıştığından beri huzur içinde bilgisayar kullanıyor…

Diğer Blogları 

www.btmagazin.net
www.gezentigiller.com
ubitblog.wordpress.com
www.karakuyruk.com


Sosyal Medya

twitter.com/hcivelek
instagram.com/hcivelek

E-posta
hcivelek [@] bthayat.net

5 thoughts on “Kimdir?

  1. Normalde ‘hakkında’ sayfalarına yorum yapılmaz; ama madem ki Hasan abi unutmuş devredışı bırakmayı, fırsattan istifade edelim :)
    Sektörde ilerlemeye başlayan ve bir anlamda başarılı olan insanlar bir noktadan sonra kendilerini erişilmez zannetmeye, en yoğun işlerin kendilerinin sahip oldukları işler olduğuna inanmaya ve ulaşılabilirliğin özel zaman ayırılması gereken bir tür eylem olduğunu düşünmeye başlarlar.
    Oysa Hasan CİVELEK ve değerli eşi Şahika hanıma gönderdiğiniz her iletinin hassasiyetle okunduğuna, er ya da geç bir yanıt alacağınıza emin olabilirsiniz. Seçtikleri kelimeler ve kullandıkları ifadelerden kendilerinin bilmiş değil, bilen olduğunu hemencecik anlayabilirsiniz.
    Neyse, yazacak çok şey var; lâkin fazlaca gevezelik ettim, iyi ki varsınız! :))

  2. Canım kardeşim :) Allahü Teala senden razı olsun. Sevdiklerimizle üç beş satır kelam edemeyeceksek ne yapalım bu dünyayı :) İyi ki varsın. Allahü Teala iki cihan saadeti versin.

  3. bthayat.net’in yeniden hayata geçtiğini görmek çok heyecan verici. Birden eski yıllara gittim. 1999’un sonlarında Hakkı abi vasıtasıyla PCLife dergisine birkaç yazı yazarak girmiştim bu dünyaya. Sonra mutasyon.net vardı. Eğer kişisel blog olarak devam etme kararı olmasaydı yeniden yazacak bir platform buldum diye sevinecektim. Hasan hocam tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir