https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40
Araba kiralayayım derken dolandırıcıların tuzağına düşüyordum – BT Hayat
https:/www.high-endrolex.com/40

Araba kiralayayım derken dolandırıcıların tuzağına düşüyordum

İbret olsun da başkaları yanmasın diye hem sosyal medyada uzun anlattığım ve hem de btmagazin.net‘te haber olarak da yayınladığım için burda bir daha teferruatına girmeyeyim. Uzun lafın kısası araba kiralayacağım diye bir sürü sitede dolaşırken Garenta’nın sitesi sanıp garentaglobal.com isimli sahte bir sitedeki WhatsApp bağlantısına tıkladım. Karşımdaki kişi GARENTA ONLINE’a hoş geldiniz, ne vereyim abime? (tabi ki bunun çok daha kibar ve profesyonel bir versiyonuyla hitap etmişti) dediği için herifin tatlı sözlerine ve bol keseden dağıttığı indirimlere kanıp sanal kartımın bilgilerini paylaşmak gibi bir gaflette bulundum. Allahtan kartım yurt dışı işlemlerine kapalıydı da herif ödemeyi alamayınca, kartı yurt dışına açmam gerektiği uyarısında bulundu ve böylece “ne yurtdışısı la?” diye mevzuya uyanıp Garenta’nın 444’lü numarasını aradım. Herifin dolandırıcı olduğunu anlayınca hemen sanal kartı iptal ettirip sonra bu herifin ağzından biraz laf almaya çalıştım. En son bütün görüşmeyi kaydedip polise ileteceğimi söyleyince dolandırıcı “şikayet etmezsen adam değilsin” dedi. Ben de başka bir şey söylemeyip, ekran çıktılarını alıp, iki sayfalık güzel bir dilekçeyle karakolun yolunu tuttum.

Hazır dilekçeyle ve ekran çıktılarıyla geldiğim için polisler baya sevindi. Dilekçeyi kendilerine email olarak da gönderdim. Böylece copy-paste yapıp ifademe aynen aktardılar. Ben de tekrar okuyup imzaladım.

Bir şey çıkar mı? Allah bilir. İnşallah cezasını bulur, hatta bulurlar. Çünkü sosyal medyada gelen yorumlardan anlıyorum ki çok kişinin canını yakan bunlar bir çete. Onlarca benzer site kurup onlarca telefon hattı üzerinden bu sahtekarlığı yapmaya ve insanların paralarını ele geçirmeye çalışıyorlar. Benim gittiğim karakol yeni kurulmuştu. Polis, şimdiye kadar 5 vaka geldi sizinkine benzeyen, dolandırılmayan sadece siz oldunuz dedi. Aslında ben de dolandırıldım da, çok şükür ki kartım kapalıydı da para kaptırmadan yakamızı kurtardık. Yoksa ben de gayet 20 yıllık profesyonel yazılımcı olarak tatlı dile, güzel indirimlere kanıp zokayı yutmuştum.

Hülasa, dikkatli olmak ve kimseye güvenmemek lazım. Hele benim gibi kart bilgilerini asla vermemek lazım. Gazete aboneliği için tanıdığım kişilere telefonda kart bilgilerimi veriyordum (mail order ile ödeme alıyorlardı). Bu sahte araç kiralama şirketini tanımıyorduk ama işte tatlı dillerine kandık. Siz kanmayın.

One thought on “Araba kiralayayım derken dolandırıcıların tuzağına düşüyordum”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40