https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40
Komut satırından çalışabilen Ansi uyumlu namaz vakti aracı: vakit.in – BT Hayat
https:/www.high-endrolex.com/40

Komut satırından çalışabilen Ansi uyumlu namaz vakti aracı: vakit.in

Saat 05:27 olduğu için inanılmaz hızlı ve kısa bir şekilde bu yazıyı bitirmem lazım. Yazı gevezesi biri olduğum için biraz zorlanacağım belki fakat hep beraber göreceğiz.

Sabah sevgili kuzenzadem Hüseyin “sen seversin” diyerek bana bir video gönderdi. Şu video:

Adam beni tanıyor tabi, hakikaten sevdim bu videodaki olayı ve hemen ne yapmalı ne yapmalı diye düşündüm, çok sürmeden buldum.

Gün içerisinde sık sık girip baktığımız bir site var: http://namazvakti.com Burada diyanetin 1983’den beri uyguladığı mıncıklanmış namaz vakitleri değil dinimizin öğrettiği şekilde hesaplanan namaz vakitleri mevcut. O nedenle ben burayı takip ediyorum. Bir de bu hassasiyeti gösteren fazilet takvimi var.

Ne yapacağımı bulduktan sonra domaine mi girişeyim, koda mı diye karar veremedim. Domain konusunu ilk beş dakikada çözemeyince sonraya kalsın dedim, koda giriştim.

NamazVakti bize günlük RSS çıktısı veriyor. XML olan bu çıktıyı PHP ile parse edip okumak zaten işten bile değil. Asıl olay komut satırında renkli çıktı verebilmekti. Bunu da geçen hafta yaptığım ve buraya henüz yazamadığım php ile interaktif komut satırı örneğindeki fonksiyonlar imdadıma yetişti. Orda komut satırında nasıl renkli yazılabildiğini öğrenip halletmiştim. O dosyadaki fonksiyonları kullanarak burada da komut satırı işini çözdüm. Sadece renkli yazmaktan ziyade bu videodaki sitelerin yaptığı gibi bir tablo çizmek de güzel olacaktı. Onlar zaten ascii karakterler olduğu için ayarlaması birazcık zor olsa da atla deve değil.

Tabi hızlı olsun, bir an evvel bitsin diye sadece işimi görecek düzeyde kod yazdım. Ama videoda bilhassa kripto paracıların ekranları benim gibi iptidai yöntemlerle değil doğru düzgün dönüştürücü fonksiyonlarla yapılmıştır. Vakit bulursam ben de öyle bir şey yapabilirim. Komut satırı araçları eğlenceli görünüyor.

Kod ortaya çıkınca domaine geri döndüm. Küçük olsun, mantıklı olsun, ucuz olsun, anlaşılır olsun diye baya bir uğraştıktan sonra bula bula vakit.in‘i bulabildim. Şimdilik curl vakit.in deyince doğrudan istanbul getiriyor. Bunu vakit.in/(sehir) deyince falanca şehri getirecek şekilde ayarlayacağım. Namazvakti.com sağolsun sadece Türkiye’yi değil bütün dünya şehirlerini veriyor.

Domaini çözünce siteye webden girenler için de bu hava durumcular, kriptocular gibi komut satırındaki görüntüyü verebilecek bir şey lazımdı. Neyse ki onu kendim yazmak zorunda kalmadım. Bu arkadaşın AnsiToHtmlConverter kütüphanesini kullandım.

Ve işte sonuç:

curl vakit.in
https://vakit.in

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40