Hoşgeldin yeni MacBook Pro 16″

Apple ürünleri doların bir kaç yıldır aşırı pahalanması nedeniyle eskiden olduğu gibi yine ulaşılmaz rakamlara satılır oldu. Böyle olunca ne telefon ne de bilgisayarlarımızı kolay kolay güncelleyemez olduk. Neyse ki Apple ürünleri diğer markalara göre daha uzun süre performans verebiliyor. O nedenle 2014’de aldığımız iPhone 6 Plus ve MacBook Pro hala güzel çalışıyor. iPhone 6 Plus biraz hantal kalsa da şu an en azından bütün telefon ihtiyaçlarımı görüyor. Kuramadığım bir uygulama yok.

Aslında Macbook’dan da disk kapasitesi dışında gayet memnunuz. 8 GB Ram’i, çift çekirdekli i5 işlemcisi bir web geliştiricisi için gayet yeterli. Eşim de bazı vektörel uygulamaları sorunsuz kullanabiliyor. Tek sorun evde bir tane bilgisayar olması diyebiliriz. İkizlerimiz artık üç yaşına doğru ilerlerken Şahika hanım da yavaş yavaş bilgisayarı daha sık ister oldu. Eğlence amaçlı olarak bir kaç sene önce sevdiğimiz bir arkadaşımızdan taksitle aldığımız iPad Pro işini görse de bloga yazı yazmak için biraz yetersiz kalabiliyor.

Neyse ki artık evde iki Macbook Pro var. Şirketimiz ve patronumuz sağolsun bu korona günlerinde evden yoğun çalıştığımız için bize bir güzellik yaptı ve MacBook Pro 16″ aldı. Tabi ki şirkete ait ama sonuçta dilediğimiz gibi kullanabiliyoruz. Aslında ofiste 2014’de yaptığımız robot projesi kapsamında satın aldığımız 27″ iMac kullanıyordum. Onu dahi bir kaç kere eve getirmişliğim vardı. Fakat neredeyse 1 yıldır evde ikinci bir monitör kullandığım için (32″ Samsung U32R59x 4K geniş ekran) neredeyse üçüncü ayı dolmak üzere olan bu süreçte iMac’i eve getirmeme hiç gerek kalmadı. Hatta takım arkadaşım Windows laptopundan memnun kalmadığı için iMac’i o eve götürdü. Böylece yollarımızı iMac’le ayırmış olduk.

Ofisteyken de bir kaç kere bilgisayarımın yenilenmesi teklifi geldi ama 27″ iMac keyfinden kolay kolay vazgeçemedim. Üstelik alınan laptoplar hep 13″ oluyordu. Şimdi patron 13″ mi 16″ mi diye sorunca iMac’in yerini tutsa tutsa 16″ tutar diyerek bu kez peki dedim. Çok da memnunum. Sonuçta evde kullandığımda yine geniş monitör imkanım olacak. Ofiste ve dışarda 16″ ile rahat rahat çalışabileceğim.

Evde monitörü ve odamda Wi-Fi iyi çekmediğinden kullandığım USB ethernet kablosunu doğrudan yeni laptopda kullanamadım maalesef. Çünkü sadece USB-C bağlantı noktası var. USB işi kolay da monitör için ne kullansam bilemiyorum. HDMI ve Display port girişi var. Hangisi daha makul bilemiyorum. Biraz araştırma yapmam gerekecek.

İnşallah dolar biraz daha düşer de Apple cihazları herkes için yine erişilebilir olur. Yoksa araba fiyatına iPhone ve Macbook almak gerçekten zor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir