11 Eylül 2024

Yeni Ofisim: Başakşehir Living Lab

ile hasan

Bir süredir hayatımı -bilhassa uyku düzenimi- yoluna koymak için çabalıyorum. Korona öncesinde başladığımız evden çalışma başlarda çok keyifli gibi gelse de zamanla hem verimsiz hem de sağlıksız bir hal almaya başladı.

Çalışma açısından bir sorun yoktu çünkü gündüz değil, gece çalışıyordum. 11 gibi bilgisayarımın başına geçip sabah namazından sonra yatıyordum. Sabah namazında kalkıp bir daha yatmamak bu dünyada en çok istediğim şeylerden biriydi ama bunun tam tersini yapıyordum maalesef. Üstelik gece uykusu alamadığım için de hem vücudum iyi dinlenemiyor, hem de sağlıklı, dinç ve mutlu kalabilmek için gerekli hormonlardan ya da onların pozitif etkisinden mahrum kalıyordum.

Aslında eski ofisime (Davutpaşa’daki YTÜ Teknopark) gitmek için karar almıştım ancak orası hem çok uzak geliyordu, hem de oradaki eski ortamım pek yoktu. Ofise gittiğim yıllarda bile arkadaşlarımızla olan samimiyetimiz beni daha çok goygoy yapmaya itiyordu (kendi adıma söylüyorum tabi).

Yakınlarımda bir ortak çalışma ofisi var mı diye çok bakındım. Hatta bir ara 1+1 bir ofis mi tutayım diye düşündüm ama astarı bezinden pahalı idi. Sonra sağolsun eski mesai arkadaşlarımdan Soner Dedeoğlu imdadıma yetişti. Onun kuruluşunda çok emeği geçtiği, şu an da kendi çalışmalarını yürüttüğü Başakşehir Belediye’sinin Living Lab isimli tesisi tam bana göreydi. Tam bir teknoloji ofisi şeklinde tasarlanmış olan bu yapı belediyenin kuluçka merkezi idi. Girişimciler, yeni kurulan şirketler gelip burada çalışmalarını yapabiliyordu. Ben de bunlardan biri oldum. Bu güzel ortamda benim de bir masam oldu. Artık haftanın beş günü başka bir mani yoksa buraya geliyorum. Olur da ilerde toplantı, etkinlik vs yapmam gerekirse burada yapabileceğim.

Başakşehir Belediyesi’ni bu harika tesis için tebrik ediyorum. Başka belediyelere de örnek olmasını diliyorum. Teknoparklar keşke böyle yerler olsa. Teknopark’lara girmek için bir sürü mevzuat var, tabi öte yandan vergi avantajları da var. Ama Başakşehir Living Lab bence asıl olması gereken ortam. Teknoparklar bazan büyük firmaların vergi avantajı almak için kaçındığı köşeler olabiliyor.

Başakşehir Living Lab
Başakşehir Living Lab
Başakşehir Living Lab

Not: İki haftadır artık erken yatıp sabah namazında kalkıyorum. 👍 Maşallah de!