Yıllar sonra ilginç Kitapi tesadüfü

Bayram tatili sonrasında ofiste daha çok vakit geçirmeye karar vermiştim. Bugün pazartesi deyip, kalktığım gibi yola çıktım. Kahvaltıyı bekleyeyim dersem zaten öğleni bulacaktı.

Ofiste artık sadece yeni yüzler var. Eski ahbaplar üçü beşi geçmiyor. Gerçi eski liseli stajyerler artık üniversite stajyeri olarak geliyor. Bu da iyi bir şey.

Hazır ofiste bir sürü developer varken bir kaç gündür cebelleştiğim bir docker problemi için ofiste deneyimi olan var mı diye sordum. Yeni arkadaşlardan Volkan ilgilendi sağolsun. Onla koda bakarken (Kitapi projesine ait kodlardı) mevzuyu çözdük. Konuyla alakasız ama yine de anlatayım, docker altında oluşturduğum php sanal makinelerinde dosya yolu olarak /Users/hasancivelek/… diye benim bilgisayardaki gerçek klasörü gösterip hata veriyordu. Meğer docker yapısını güncellemeden evvel Laravel projesini bu şekliyle çalıştırıp config’lerin böyle cachle’nmesini sağlamışım. Docker altına alınınca cache’i temizlemediğim için hala /Users/hasancivelek/… şeklinde sanal makine içerisinde aramaya çalışması ondanmış. Cache’i silince sorun kalmadı.

Neyse; Volkan bu işleri yaparken “Kitapi” projesi olduğunu anlayınca bunu sordu. Meğer biz Kitapi’yi çıkarttığımız yıllarda kendisi de benzer bir QR kod tabanlı Kütüphane yazılımı yazmış: KareKüt. YouTube videosu da var. Yıllar sonra Ubit’te kendisi ile karşılaşmış olmak çok ilginç bir tesadüf oldu.

Kitapi’yi yazdığımız yıllarda liseli bir genç olan Volkan Gürgör de benzer bir proje yapmış: KareKüt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir