https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40
Bir Haftasonu Projesi: hangisuv.net – BT Hayat
https:/www.high-endrolex.com/40

Bir Haftasonu Projesi: hangisuv.net

hangisuvHerşey bizim düldülün (2011 Hyundai ix20) 100 bin km’ye yaklaşmasıyla başladı.. Oncağızı alalı 3 sene oldu. 43 bin km’de almıştık. Şimdi onu elden çıkarıp yerine ne alacağız derdine düştük. Gönlümüz dağ bayır gezmekte olduğu için SUV (sport utility vehicle / spor amaçlı araç) tabir edilen nispeten yerden yüksek bir araç bakıyoruz ama hepsi tuzlu. Normalde 2. el alırız mutlaka fakat bu kez nasip olursa ÖTV indirimi imkanı olabilir diye sıfırlara bakmak icab etti.

SUV’lar hacimli arabalar olduğu için tüketimi uygun olsun diye dizel araçlar daha cazip geliyor. Fakat bu sefer de fiyat çok yükseliyor. Her vatandaş gibi biz de bol bol “kilometreye vurunca benzinli de dizel de aynı paraya çıkıyor abi” muhabbetleri yapınca bunu artık matematiğe dökmeye karar verdim. Bir excel dosyası hazırlayıp sevdiğim ama benzinli olan Hyundai Tucson ile çok sevmediğim ama fiyatı uygun olan Renault Kadjar’ı ve fiyatını aşırı pahalı bulduğum Nissan Qashqai’yi araçların tüketim değerlerinin biraz yukarısını baz alarak, yıllık kat ettiğim ortalama şehir içi / şehir dışı yol miktarını da işin içine katarak  5 yıllık projeksiyonla (ötv indirimli araçlar 5 yıl sonra satılabiliyor, 5 yıl içerisinde satılırsa ötv ödeniyor) hesapladım.

Screen Shot 2016-04-25 at 16.33.12Tabi bir iki modelle bu işi yapmak kolay fakat onlarca marka var. Hepsine nasıl kolayca bakabilirim diye düşünüp bu hesap kitabı bir mikrosite ile sunmaya karar verdim. Domaini aldım ve işe koyuldum. Laravel 5 sağolsun pıt diye projeyi oluşturmamı sağladı. Migration ile veritabanını kolayca oluşturdum. Verileri elle gireceğim için panel derdine düşmedim.

İlk gecenin sonunda hesap kitap işleri dahil %70 seviyelerinde siteyi tamamlayıp sabah 7 gibi yattım. Aynı gün 11’de kalkıp güzel bir kahvaltı sonrasında eşimle YTÜ’ye geldik. Ama ofise geçmedik. Orta bahçede biraz dolanıp kütüphanenin hemen yanındaki V-One kafeye geçtik. Burası yeşilliklerin içerisinde olduğu için çok hoşuma gidiyor. Evimiz yahut ofisimiz  böyle bir yeşilliğin içerisinde olsa ne güzel olurdu. İçerideki saçma müzik olmasa yahut en azından o kadar bağırmasa harika bir mekan. Burda 3-4 saat oyalandık, %90’lara  kadar tamamlamış oldum. Kalanı da evde bir kaç saat içerisinde halledip siteyi yayına aldım.

IMG_7123

Tabi henüz emekleme aşamaları. İçerisinde çok fazla marka/model olmadığı gibi kullanım arayüzü de çok iyi değil. Sağolsun arayüz konusunda Bootstrap çok güzel ama sonuçta insanların rahatça kullanabileceği bir UX (User experience / kullanıcı deneyimi) ortaya koymak için biraz tecrübe ve geri besleme lazım. Bakalım mikrositemiz iş görecek mi :)

http://hangisuv.net

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40