https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40
Balkan Tatili mi kazandık :) – BT Hayat
https:/www.high-endrolex.com/40

Balkan Tatili mi kazandık :)

btatiliGeçen hafta bir aydır büyük bir gizlilikle üzerinde çalıştığım bir planı işlettik ve başarılı bir şekilde amacımıza ulaştık. Web teknolojileri ile doğrudan alakalı olduğu için buraya da yazmak istedim.

Planım eşime 10. evlilik yıl dönümü olarak, yıllardır gitmeyi planladığımız Balkan tatilini  sanki bir tur şirketinin düzenlediği yarışmayı kazanmış gibi hissetirmekti. Tatil önceden hazırlanmayı icab ettiren bir süreç olduğu için yıldönümünde sabahın köründe “ta daaaa, hadi hazırlan 2 saat sonra uçağımız var, balkanlara gidiyoruz” desem olmazdı herhalde :))) O nedenle bu yarışma olayını düzenledim, hem hatırası olsun, hem de böyle bir yarışma tecrübesi yaşasın istedim :)

Tatili ayarlar ayarlamaz önce bir domain satın aldım. Şansıma balkantatil.com domaini müsaitti. Bu domainde kullanmak üzere ofisteki grafik direktörü arkadaşım Melih Gengönül’den güzel bir tema bulmasını rica ettim. Bu temayı allayıp pullayıp çok fazla detaya girmeyen bir tur şirketi havası verdik. BalkanTatil.com için Twitter hesabı açıp arasıra çeşitli fotoğraflarla paylaşımlar yaptık. Instagram hesabı da açtık. Facebook hesabı da açacaktım ama kimliği gizleyemem, Facebook hesaplar arasında bir ilişki bulup bana ait olduğunu hissettirir diye çekindim.

Ayrıca bizzat tasarlayarak büyücek bir zarf, şartname ve içinde 5 soru olan ayrı bir zarf daha tasarladım. Bunları çok amatör durmasın diye kartonumsu bir kağıda bastırdım. Geçen süre içerisinde kısa kısa videolar da çekip bunları son bir kaç gün içerisinde montajlayıp sunucuya yükledim. Her şey hazır olunca da ofisteki stajyerlerden birinden rica edip zarfı eve kargolattım :)

Yarışma şartnamesinde “soruları Periscope üzerinden #balkantatil hashtagi ile yayınlayıp çözmelisiniz” demiştik. Şahika Hanım sorular eline ulaşınca internetten bana yazarak “akşam eve geldiğinde beraber yapalım” dedi. Bunu hiç beklemiyorduk :D Hemen BalkanTatil Twitter hesabından Şahika hanımı takip ettim, sağolsun o da takip etti. Feyk olduğumuzu hissedebileceği için riskli bir hareket idi ama mecburdum :) Twitter doğrudan mesaj servisi ile Şahika Hanıma “kargomuzun size ulaştığı bilgisini aldık, izleyici kitlemiz için 12.00-15.00 arası yayın yapmanızı rica ediyoruz” dedim :) Saat 3’e geliyordu zaten :))) İyice sıkışınca fırsatı kaçırmamak için tek başına yarışmaya mecbur kaldı..

Devamını anlatmayacağım, aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz :)

One thought on “Balkan Tatili mi kazandık :)”

  1. canımm, hayatımda aldığım en güzel hediye ve gördüğüm en güzel süpriz oldu bu :) Nice yıllarımız olsun inşallah.. Çoğalarak..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40