https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40
Zaman ayarlı modem – BT Hayat
https:/www.high-endrolex.com/40

Zaman ayarlı modem

Sanırım 1999 yılıydı. Trabzon’da Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde öğrenciydim. Evimiz üniversiteye yakın sayılırdı.

Çok ucuza bir bilgisayar toplamıştım, hemen herşeyi onboarddı zaten. Üzerindeki modem’i bile.

O zamanlar Hakkı Abi’yi yani sevgili Dr. Hakkı Öcal beyi msn’de bulmak mümkündü. Sabahlara kadar bilgisayar başında oturduğum için gece gec saatlerde rastlayabiliyordum. Bu rastlantılardan birinde Hakkı Abi’yi hazır bulmuşken bilgisayarımdaki bir problemden bahsedeyim dedim. Zira yeni bilgisayarımla istediğim zaman internete (çevirmeli ağla bağlanarak) giremiyordum. Ne hikmetse sadece gece 2 ile 6 arası nete girebiliyordum. Diğer zamanlar çeviriyor bağırıyor çağırıyor ama nete girmeyi başaramıyordu. Sadece gece 2 ile 6 arası..

Hakkı Abi bunu duyunca “olmaz, bir modem böyle bir seçicilik yapamaz, onun üzerinde zamanla alakalı herhangi bir devre vs yoktur” gibi bir cevap verdi. Akabinde de bağlantım koptu. Saat 6’ya geliyordu demek ki. Ben de daha yeni yeni görüştüğüm için acaba Hakkı Abi kendisi ile dalga geçtiğimi mi zannetti diye üzüldüm. Bir daha da bağlanamadım. Sonraki günlerde de Hakkı Abi’yi msn’de yakalayamadım.

Bir süre sonra bölümümüz Trabzon’daki TRT radyosunun anteninin bulunduğu binaya bir teknik gezi düzenledi. Radyo yayın binası şehrin içinde olmakla birlikte (ilk stajımı orda yapmıştım) anten binası üniversitenin de bulunduğu mahallenin en yüksek yerindeydi. Bizim evimize de yakındı. Öyle ki, o mahallede tüm sabit telefonlardan ahizeyi kaldırınca çok net bir şekilde Trabzon Radyosu’nun sesi gelirdi.

Hocamızla birlikte anteni gezdik, görevliler bize çalışma prensibinden bahsetti. Heyecanlı arkadaşlar çeşitli sorular sordular, iletişim problemi yaşayan hocamız kimini anladı, kimini anlamadı :) Oldukça yüksek bir anten olduğunu hatırlıyorum. Bizim için ilginç bir gezi idi. Tam oradan çıkmak üzereyken ben de görevliye gayri ihtiyari olarak “bu anten 24 saat mi yayın yapıyor acaba” diye sordum. Görevlinin verdiği cevap şimşek gibi beynimde çakmıştı: “Hayır, gece 2 ile 6 arası anteni kapatıyoruz…”

One thought on “Zaman ayarlı modem”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40