macos Dock’ta uygulama simgelerini gruplamak

macOS kullanıcısı iseniz Dock’taki uygulamalarınızın sayısı arttıkça onları gruplamak isteyebilirsiniz. Bazı kullanıcılar Dock’ta çok az uygulama tutup gerisini arama ile buluyor. Ben de pek çok uygulamayı arayıp bulmayı tercih ediyorum ama yine de Dock’ta 20’ye yakın sabit uygulamam var.

Bunları amaçlarına göre başta Mail, WhatsApp, Telegram, Slack gibi iletişim uygulamaları, sonra VS Code, Sublime Text, TablePlus, Brave, Chrome, Safari, Opera gibi web geliştirme araçları, sonrasında da Calendar, Notes gibi ufak tefek uygulamaları sıralıyorum. İşte bu grupların arasına boşluk koyabilmek ilk bakışta ayırmak için çok faydalı oluyor. Ben neredeyse bir yıldır böyle kullanıyorum ama blogumda paylaşmamıştım. Eşim bugün nasıl yapıldığını sorunca blogda var dedim ama meğer yokmuş.

Ben de bunu bir yabancı blogdan öğrenmiştim. Çok basit aslında.

Terminal’de şu kodu girip enter yapıyorsunuz:

defaults write com.apple.dock persistent-apps -array-add '{"tile-type"="spacer-tile";}'; killall Dock

Bu işlemle Dock’unuzun en sonuna bir boşluk eklemiş oluyorsunuz. Bunu normal bir simge gibi tutup uygulamalarınızın arasına koyabilirsiniz. Sonra yeniden bu komutu çalıştırıp en sona başka bir boşluk oluşturup bunu da diğer bir ayraç olarak sürükleyebilirsiniz. Böyle istediğiniz kadar ayraç oluşturabilirsiniz. Ayraçları kaldırmak istediğinizde sağ tıklayıp Remove from Dock diyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir