https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40
Yenilio’dan “yenilenmiş” telefon aldım. – BT Hayat
https:/www.high-endrolex.com/40

Yenilio’dan “yenilenmiş” telefon aldım.

Telefon fiyatları aldı başını gitti. Bir salonu döşeyebileceğiniz fiyata bir telefon almak resmen çılgınlık olsa da maalesef pek çoğumuz bu girdabın içine ister istemez düşüyoruz.

Bir süredir kendim için bir telefon güncellemesi yapmak istiyordum. Mevcut telefonum iPhone 11 gayet güzel ve hızlı çalışıyor aslında. Fotoğraf ve video çekiminden de memnunum. Ama 64 GB kapasitesi çok zorlayıcı oluyor. Ayrıca ekranı bir kere garanti kapsamında değiştiği halde yine aynı yerden (sağ üst) sarardı. Bu sarılık hiç gözüme batmıyor aslında ama disk kapasitesinin düşük olması dert. iCloud’u en düşük seviyede tuttuğum için sürekli telefondaki fotoğrafları bilgisayarıma daha doğrusu SSD diskime aktarmam icab ediyor.

Telefon fiyatları yürek hoplattığı için “yenilenmiş” telefonları inceliyordum bir süredir. Bir yandan da telefonu hayatımda sadece bir araç haline döndürmek, gereğinden fazla kullanmamak gibi bir gayem de var. O nedenle kocaman, üç gözlü taşınabilir bir “servet” almaktansa mütevazi, minik ama mevcut kullanım alışkanlığımı da sarsmayacak bir iPhone olsun istiyordum. Bu nedenle iPhone 12 Mini almayı düşündüm. Bunun 128 GB olanını aradım. Tabi ki “yenilenmiş” olarak. Önceden sadece EasyCep’in bu işi yaptığını sanıyordum. Meğer Teknosa’da bile varmış.

Sarı sitede de 2. el bir sürü telefon vardı ama bunlar “yenilenmiş” değil, kullanılmış cihazlardı. Nihayet aradığım 128 GB ve siyah bir iPhone 12 Mini’yi yenilio.com’da buldum. Sitede ürün görseli olarak ürünün kendisi değil klasik iPhone 12 Mini fotoğrafı vardı. Ayrıca şarj durumu hakkında da bilgi yoktu. Şikayetvar sitesine girip minik bir araştırma yaptım. Firma hakkında gelen cihazlarla alakalı olumsuz bir yorum göremedim. Ben de en kötü iade ederim diyerek siparişimi verdim. Üstelik sahurdan sonra yaptığım bu sipariş saat 12:00’den önce olduğu için telefonun aynı gün elimde olacağını taahhüt ediyordu yenilio.com. Bu da beni cezbetti. Amazon gibi gece sipariş veriyorsun ertesi gün kapında. Bu ondan bile hızlı oldu. Sabah 6’da sipariş verdim akşam 9 olmadan telefon elime ulaştı.

Üstelik beklediğimden çok daha güzel bir paketleme yapılmıştı. Kahverengi yenilio kutusunu görünce başta cihaz bunun içinde havalı poşete sarılmıştır diye düşündüm ama içinden beyaz ayrı bir yenilio kutusu çıktı. Bu kutu ise tıpkı sıfır cihazlardaki gibi alttan üstten yırtmalı etiketlere sahipti. Etiketleri tırtıklı yerinden yırtıp havalı kutuyu (biraz zorlanarak da olsa) açınca telefon içinde duruyordu. Kutunun üst kapağında yumuşak siyah bir sünger bile vardı. Telefon beklediğimden çok daha temizdi. Telefonun hemen arkasında pin iğnesinin ve şarj kablosunun olduğu bir beyaz kutu daha vardı. Şarj kablosunun bir ucu USB-C idi. Bence bu da çok güzel bir detay. Çünkü bilgisayarımda USB-C var ama eski USB-A tipi port yok. Tam bana göre göndermişler. Ayrıca kutunun içerisinde bir “Yenilenmiş Ürün Sertifikası” vardı. Burada telefonun bazı bilgileri ve yenilenmiş parçaları yazıyordu. Bana gelen cihazın bataryası değiştirilmişti. Yani içerisinde yeni, sıfır batarya vardı. Bunu görünce çok sevindim. Telefonu açar açmaz ilk bunu kontrol ettim. Pil sağlık durumu %100 idi. Telefonun üzerinde ise ekranda neredeyse hic belli olmayan çok ince bir cizik vardı sadece. Ben farkedemedim bile, eşim farketti. Kasasının bir yerinde 2 mm uzunluğunda kücük bir beyazlama vardı. Bunlar benim için hiç bir şey. Çünkü benim mevcut telefonumu kılıfsız kullandığım için üzerinde ve kasasında onlarca çizik var. Böyle bir şey beni hiç rahatsız etmez. Tabi bunları sitede fotoğraf olarak görebilseydim çok daha içim rahat sipariş verirdim. Bunu da belirtmeliyim. Tabi akıllandım, artık telefonu ekran korumasız ve kılıfsız kullanmayacağım. Çünkü eşimle aynı anda aldığımız iPhone 11’lerden onunki bugün para ederken benimki neredeyse hiç para etmiyor. Ben de onu ablamın eski Android telefonuyla boğuşan anneme vereceğim. iPad kullandığı için iPhone’a da alışır diye düşünüyorum. Çok az özelliğini kullanacakları bir telefonu sıfır almadığım için annem gücenmiyor çok şükür. Biz de annemizin yaşına gelince çocukların telefonlarını alırız artık :)

Hülasa, yenilio.com’da çok güzel bir satın alma deneyimi yaşadım. EasyCep ve diğerleri de böyle midir bilemiyorum. Böyleyse çok iyi. Bu telefonlar “yenilenmiş” oldukları için yani zaten bir kere yurt dışından gelmiş oldukları için devlet bunlara ithalatı kısıtlamak amaçlı ayrıca bir taksit yasağı getirmiyor. Ben 9 taksitle aldım. Ayrıca bu uygulama yeni telefon ithal edilmesinin de önünde engel oluyor. Bu nedenle gayet başarılı olarak görüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40