https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40
iOS’da Gmail Hesaplarınızdaki Farklı Mail Adreslerini Kullanmak – BT Hayat
https:/www.high-endrolex.com/40

iOS’da Gmail Hesaplarınızdaki Farklı Mail Adreslerini Kullanmak

Yıllar önce Gmail kullanmaya başladığımdan beri mail için yaşadığım problemlerin %90’ı ortadan kalktı diyebilirim. Gmail’in yeni özellikleri sayesinde bu oran ideale doğru yaklaşıyor.

Tüm eposta hesaplarım Gmail’e yönlenmiş olduğu için herhangi bir client kullanmadığım gibi farklı farklı sunuculara girme zahmeti veya yedekleme zahmeti de çekmiyorum. Kafam rahat. Tek sıkıntım iOS kullanan iPhone ve iPad gibi cihazlardan mail göndermek istediğimde Gmail’imde ayarlı olan farklı eposta adreslerini kullanarak mail atamıyor olmak. iOS’taki mevcut hesaplar kısmında “Gmail” seçerek oluşturduğunuz hesabınız buna izin vermiyor.

Meğer bunu yapabilmenin çok da zor olmayan bir yolu varmış. Şu sitede bulduğum çözümü görselleri ve anlatımı iOS 8’e göre güncelleyip aşağıya yazıyorum. İşinize yarar inşallah.

Hesap eklemek için Ayarlar’dan sırasıyla “Mail, Kişiler, Takvimler”  > “Hesap Ekle” > “Diğer”  seçeneklerini seçin. Son adıma dikkat, “Gmail” ya da “Google” değil, “Diğer” seçeneğini seçmelisiniz.

mail123

Daha sonra “Mail Hesabı Ekle” seçeneğini seçip aşağıda görülen formu Gmail bilgilerinizle doldurun. Bir sonraki ekranda IMAP | POP seçenekleri altında Gelen Posta Sunucusu ve Giden Posta sunucusu bilgileri istenecek.

  • IMAP’ın seçili olduğundan emin olun (zaten default o seçili oluyor)
  • Gelen Posta Sunucusu kısmına “imap.gmail.com” yazıp “Kullanıcı Adı” kısmına Gmail adresinizin “tamamını” yazın. Parola’ya da Gmail parolanızı yazın.
  • Giden Posta Sunucusu kısmına “smtp.gmail.com” yazıp “Kullanıcı Adı” kısmına Gmail adresinizin “tamamını” yazın. Parola’ya da Gmail parolanızı yazın.

mail456

Ekranın sağ en üstündeki “Sonraki” seçeneğine tıklayıp bilgilerin kaydedilmesini sağlayın. Burada “Mail” ve “Notlar” seçeneklerinden hangisinin cihazınızla eşleşmesini istiyorsanız onları işaretleyin. Default olarak ikisi de seçili geliyor zaten.

Bu ekranı da geçtikten sonra Ayarlar’daki “Mail, Kişiler, Takvimler” ekranına geri dönüyorsunuz. Asıl numaramızı çekmek için az önce oluşturduğumuz hesabı seçip ilerliyoruz. Hesap detayları görüntülendiğinde “E-posta” kısmına tıklıyoruz. Ve nihayet bu hesapla birlikte kullanabileceğimiz farklı eposta adreslerini girebileceğimiz form karşımıza çıkıyor. Buradaki “Başka Bir E-posta Ekle” seçeneği ile hesabımıza kayıtlı olan diğer eposta adreslerini istediğimiz kadar ekleyebiliyor ve böylece mail gönderirken bu adreslerden dilediğimizi seçebiliyoruz.

mail789

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40