Programcıların Makus Talihi: Göbek!

Bundan yaklaşık 17 sene önce daha 13 yaşımdayken Bilgisayar Mühendisi olmaya karar vermiştim. Türkiye Çocuk dergisini almayı bırakıp yine aynı firmanın bünyesinde yayın hayatına başlayan BYTE Türkiye’yi ilk sayısından itibaren almaya başlamıştım. Yazılardan hiç bir şey anlamıyordum ama okumak çok hoşuma gidiyordu. Yanlış hatırlamıyorsam bir yazıda bilgisayar mühendislerinin en büyük probleminin “kellik” olduğu yazıyordu. Yani hesap kitap ve programlama işi o kadar yoğun oluyordu ki adamcağızlarda saç baş kalmıyordu. Bu yazı baya baya beni üzmüştü ama programlama dünyasının büyülü kapısından içeri girince bütün üzüntüleri unutulup gitti.

Aradan bu kadar zaman geçti. Çok şükür bilgisayar mühendisi olan hiç bir arkadaşımın saçına bir şey olmadı, benim saçlarım da idare ediyor çok şükür :) Demek ki o yazıyı yazanın bir derdi varmış :))

Saçları kurtardık ama başka bir problem ortaya çıktı: Göbek!

Evlendikden sonra, bizim hanım sağolsun, düzenli ve çok güzel yemekleri bol bol önümüze getirdiği için kilo almaya başladım. 75 kilo civarında dolaşırken 80-85 seviyesine çıktım. Son iki sene yürümeye üşenip araba ile servise gidip geldiğim için kilom 90’ı buldu. Buna günün 17-18 saatini bir sandalyeye oturup bilgisayar karşısında geçirmenin de etkisini ekleyin.  Öyle oluyordu ki çay almak için bile yerimden kalkmıyor, sandalyenin minik tekerlekleri ile fır fır gidip geliyordum. Çocuklar her hafta halı saha maç yaptıklarında “deli misiniz, gece vakti ne işiniz var dışarlarda” diyerek kınıyordum.

Bu kurban bayramı kadran 94’ü gösterince kantarın topuzunun artık iyice kaçtığını anladım. Arabayı sattığımız için sabah akşam 20-25 dk yürüyüş yapmama rağmen bu gidişat beni oldukça ürküttü ve ciddi ciddi spor yapmaya karar verdim.

Derken kış geldi!

Kış gelince dışarda (hemen evimizin arkasındaki parkte) spor yapma hayalleri suya düştü. Evde spor yapmak icab ediyordu. Ben de eliptik bisikletlere epeydir göz ucuyla bakıyordum, alsak mı almasak mı diye. Eliptik’e iyice kafayı koymuştum ki bir kaç arkadaşım bana kürek çekmenin daha iyi bir çözüm olduğu konusunda ikna etti. İki arkadaşım kürek alınca ben de bu akşam Voit RW-770 almaya karar verdim.

www.hizlialisveris.com sağolsun şıp diye getirip kuruverdi. Gayri bundan sonrası bana kalmış. Artık bir bahanem kalmadı. İnşallah bundan sonra düzenli spor yapıp 80’lere dönmeyi düşünüyorum :) 80 kiloya yani. Yoksa 1980’deki kiloma değil. O zamanlar 1 yaşındaydım.

NOT: Bilgisayar mühendisi olamadım ve hala Türkiye Çocuk alıyorum :)

2 thoughts on “Programcıların Makus Talihi: Göbek!

  1. Bu durum bana çok tanıdık geldi, keza bende bu aralar kiloma takmış durumdayım bisiklet mekik aleti derken bir de kürek alsammıki acaba ??

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir