https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40
NFT belasına gardaş, dökdüğümüz bayt değil! – BT Hayat
https:/www.high-endrolex.com/40

NFT belasına gardaş, dökdüğümüz bayt değil!

Baştan söyleyeyim: Ne blockchain’den anlarım, ne etheryumdan, ne uranyumdan ne de NFT’ten. Benden uzak olsun diyenlerdenim. Fakat geçen haftalarda beş altı yıldır işlerini yaptığım, benden bir kaç yaş büyük iki beyefendinin söyledikleri beni biraz düşündürmüştü. Onlara da bu işlerden anlamadığımı söylediğimde yadırgadılar ve geleceğin burada olduğunu, bundan uzak kalmanın doğru olmadığını söylediler. Onlar da konuya hakim değillerdi ve biraz da benden medet umuyorlardı.

Daha sonra YouTube’da takip ettiğim İngilizce eğitim üzerine şirketi ve YouTube kanalları olan Rus kökenli bir kadının Web 3.0’dan bahsetmesi, burada bir şeylerin olacağını ve artık işlerin yakın bir gelecekte bu şekilde yürüyeceğini vs söylemesi üzerine NFT’ye bitcoin’e değilse de en azından blockchain’e bari biraz bakayım hissiyatı uyandı. Belki kendi projelerimizde bu blockchain olayını kullanmak iyi bir fikir olabilirdi.

Öte yandan eşim de -ki kendisi grafikerdir- sürekli NFT yapalım diye beynimi yemekteydi. Daha doğrusu birbirimizi gaza getirmeye uğraşıyorduk. Onun bir kaç sene önce çizdiği çok hoşuma giden çalışmaları vardı. Onları NFT yapsın istiyordum. O da benim 2014’te çizdiğim Karakuyruk’ları NFT yapmamı istiyordu. NFT işlerini yayınlamak için de ödeme lazım olduğunu sanıp bu işten vazgeçmiştik. Fakat geçen hafta sonu buluştuğumuz arkadaşlarımızdan biri öyle olmadığını söyleyince gene başa döndük.

Neey?

Bu akşam her nasılsa eşim kendine Metamask platformu üzerinden bir “cüzdan” açtı. NFT olayları için gerekli bu. Hadi o açınca ben de açayım dedim. Sonra boş boş cüzdanlara baktık. Dedim şurda bir iki etheryum centi görelim. Kaç para bir filüt, alayım kredi kartıyla. Sembolik dursun. Abov! 1 dolarlık etheryum almak için 14.42 dolar masraf. Alacağımız etheryum da 0.00025243 birim olacak :) Yok dedim, kalsın.

Uzun lafın kısası, cüzdanı boş bırakıp NFT işleri için opensea.io sitesinde hesap açtık. Burası NFT oluşturmak için herhangi bir para vs istemiyor. Burada önce Karakuyruk için bir koleksiyon oluşturdum. Sonra yıllardır girmediğim Karakuyruk Instagram hesabının şifresini hatırlamaya çalıştım. Güç bela girebildim ve Instagram’ın yüz küsür fotoğrafı sildiğini farkettim. Bu çalışmaları bir yerlere kopyalamıştım ama nerde? Şu an kullandığım bilgisayar bir yıldır bende olduğu için bunda değiller. Harddisklere de bakacak halim yok. Ben de kalan çalışmalardan güzel bulduğum bir iki tanesini NFT yaptım.

İşte burda bizim NFT’ler:

https://opensea.io/collection/karakuyruk

Bir şey olacağından değil de, işte ucundan kenarından öğrenelim diye bulaştık bu NFT’ye. Blockchain ve NFT konusunda bildiklerini bizimle paylaşan sevgili kayın biraderime de bir kere de burdan teşekkürlerimi ileteyim. O bir şeyler anlatmasaydı bu kadarına da bulaşamazdık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40