https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40
Sabahın köründe (06.00) MySQL istemcisi TablePlus için %50 indirim kodunu nasıl aldığımın hikayesi – BT Hayat
https:/www.high-endrolex.com/40

Sabahın köründe (06.00) MySQL istemcisi TablePlus için %50 indirim kodunu nasıl aldığımın hikayesi

MySQL’in 8.x sürümünden midir bilmiyorum, yıllardır kullandığım ücretsiz SequelPro bu sürümdeki sunuculara bağlanabiliyor ama herhangi bir db gösteremiyordu. Kendi lokalimde de aynı şey olunca ancak sürüm mevzusu kafama dank etti.

Bu sorun ilk ortaya çıktığında kurduğum bir kaç alternatif MySQL istemcisi arasından TablePlus‘ı kullanmaya başlamıştım. Ücretsiz sürümünde sadece iki sekme açabiliyor olmak giderek problem oluyordu. Onun dışında yetenekleri gayet iyi görünüyordu. Ayrıca internette yaptığım küçük bir araştırmada da hakkında iyi sözler vardı. Rakipleri genelde yıllık olarak ve daha yüksek rakamlar istiyorlardı. TablePlus ise tek seferlik 59 $ fiyat biçiyordu. Ayrıca öğrenciler için %50 indirim vardı. Merak edenler için hemen söyleyeyim. Benim yaklaşık 20 dk önce aldığım %50 indirim öğrencilikle alakalı değil.

Yabancı kaynaklı güzel yazılımları veya servisleri satın almadan önce firmaya bir mail atıp “tanıtım yazısı” teklif ederim. Bu ne demek? Bizim bu blogun dışında bir de 5 yıldır sürdürdüğümüz BT Magazin isimli teknoloji blogumuz var. Fırsat buldukça ilgimizi çeken haberleri, yazılımları, girişimleri vs. orada paylaşıyoruz. İşte burada zaman zaman tanıtım yazıları da yayınlıyoruz. Bu yazılar eğer firma tarafından talep edildiyse ücretli ve faturalı oluyor, bizim tarafımızdan talep ediliyorsa uygulama veya servisden yararlanmak karşılığında oluyor. Bu kez de firma adresine bu minvalde bir mail atıp talebimi ilettim.

Amacım bu ihtimali bir değerlendirmek idi, yoksa zaten uygulamayı almaya karar vermiştim. Genelde firmalar hemen olumlu / olumsuz cevap yazarlar. Bir iki gün geçti, hafta sonu diye bakmamıştır adamlar dedim. Pazartesi de geçince artık başka ihtimalleri yokladım. Çünkü bir an önce uygulamayı tam sürüm kullanmak istiyordum. Baktım sitelerinde küçük bir kutu var, iletişim için. Doğrudan mesaj yazıyorsunuz. Ad vs sormuyor bile. Buradan küçük bir mesaj atıp “Teknik blogumuzda yazı yazmak karşılığında TeamSQL’i ücretsiz ya da indirimli alma şansımız var mıdır?” mealinde sordum. Baktım ses yok. Tabi Türkiye’de saat sabahın 06.00’ı, acaba bunların memleketinde saat kaç?

İletişim bilgilerinden firmanın Halifax (Kanada)’da olduğunu öğrendim. Hatta saat dilimi olarak buçuklu bir memleket imiş, o da baya ilginç bir bilgi oldu benim için. Hasılı saat orda gece 11 civarıydı. Bunlardan da ses gelmez artık diyordum ki kutucuk canlandı. Adamcağız bana “TeamSQL mi? Sanırım başka bir grupla karıştırdınız.” demesin mi. Abbov! Anında 404 verdim ama pes etmek yok. Hemen “Kusura bakmayın, burda saat sabahın 06.00’sı. Uykusuzluk :( Ben TablePlus’tan bahsediyordum tabi.” mealinde yazıp mevzuya girdim. Daha önce mail de gönderdiğimi ama geri dönüş olmadığı için bu kutuyu denediğimi söyledim. Operatör “PR bölümümüz yok, o nedenle bu tarz mailleri genelde pas geçiyoruz” dedi ve “Eğer ilgileniyorsan %50 indirim sağlayabilirim” diye ekleyince hemen indirimi kaptım.

Sırf bu komik olay yüzünden bu yazıyı sıcağı sıcağına yazayım dedim :) 2021’in ilk yazısını da yazmış olduk. BT Magazin’de ayrıca detaylı bir yazı paylaşacağım inşallah.

Ha unutmadan; ürünü alırken başlangıçta fiyata vergi eklendi. %50 indirimle 34.81 $ oldu fiyatı. Sonra fatura için vergi bilgilerini girince tekrar 29.5 $’a düştü.

One thought on “Sabahın köründe (06.00) MySQL istemcisi TablePlus için %50 indirim kodunu nasıl aldığımın hikayesi”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40