Nihayet 5 yıl sonra iPhone’u yenileyebildik

Normalde buraya yazılacak bir mevzu değil ancak daha önceki bir kaç yazıda Apple dışında bir telefon alıp 6 gün sonra ablama satarak telefondan nasıl kurtulduğumu yazdığım için hikayenin geri kalanını da yazayım istedim.

Dün kuzenim gecenin bir yarısı Whatsapp’dan link gönderip Vatan Bilgisayar’ın eski iPhone’u alıp yeni iPhone’u indirimle sattığını söyleyince kampanya sayfasındaki rakamlar hoşuma gitti ve bugün ilk işimiz en yakındaki mağazaya uğramak oldu.

Benim eski telefonum iPhone 6 Plus (2015’de 3080 TL’ye almıştım) 64 GB idi ve kamerası son bir kaç aydır bazen titreme yapıyordu. Onun dışında kırığı döküğü yoktu. Pili de gayet iyiydi. Uygulamaların ilk açılış hızı dışında gayet rahat kullanabiliyordum. Ama artık son iOS 14 güncellemesinin dışında kalmıştı ve yavaşlığı bir gün başıma iş açacaktı. Özellikle de navigasyonda.

Kampanya sayfasında iPhone 6 vardı ama 6 Plus yoktu. Yine de şansımı deneyeyim, 6700-6800 gibi bir rakam verirlerse tereddüt etmeden alacağım demiştim. Şirket kredi kartını kullanıp taksit yapacağım için içim rahattı ama maalesef Vatan’da benim kullandığım karta çok taksit imkanı yoktu. Satıcı 4+2 taksit olur deyince hadi bari dedim ama maalesef pos işleminden sonra 2+2 olduğunu gördük. Kasadaki görevli de işleme başlamadan böyle olabileceğini, QNB’nin kartlarının taksit işlemlerinin çok standart olmadığını söylemişti. Mecbur razı geldik çünkü bir ihtimal çok taksit de yapabilirdi. Bir keresinde 6 taksit aldığım bir şeyi 9 taksite çıkarmıştı. Ama o talih bu kez yemedi. Twitter’dan bankaya mesaj attım. Belki bir gelişme olur ama zor.

Bununla beraber şöyle bir sıkıntım daha ortaya çıktı. Kampanya gereği eski telefonlar şahıstan alınıp yeni telefon ancak şahısa satılabiliyordu. Yani faturayı maalesef şirkete kestiremedim. Taksitten ziyade bu daha çok üzdü çünkü bu kez kendi şirketime borçlandım. Halbuki telefonu şirket karşılayacak ve ben şahsi hesabımdan para harcamadan telefona sahip olacaktım. Hem yasal hem de gayet etik bir durumdu. Çünkü o telefonu %100 olmasa da şirket işlerim için de kullanacağım. Ancak ordan da bir gol yedik maalesef.

Hepsiburada.com da vaktiyle böyle bir indirim yaptı ama eski telefonun kamerası problemli olduğu için gider geri döner beni de boşuna uğraştırır diye o topa giremedim. Halbuki Vatan’da kamera arızalı dediğim halde önemli değil deyip sadece parmak izi okumasına ve yara beresine baktılar.

Uzun lafın kısası bizim 5 yaşındaki emektar 64 GB’lık iPhone 6 Plus’u 1254 TL’ye saydılar. Yine 64 GB’lık iPhone 11’in liste fiyatı olan 7999 TL’den bunu düşünce telefon 6745 TL’ye inmiş oldu. Biz de 4 taksitle aldık. İnşallah ömrümüz olursa 4-5 sene daha bunu kullanacağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir