https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40
İlk dolarlar geldi! – BT Hayat
https:/www.high-endrolex.com/40

İlk dolarlar geldi!

Şirketi açmamızın en büyük nedeni Kitapi projemizi yeniden yazıp globale açmak idi. Henüz o hedefimizi yerine getiremedik ama proje iyi gidiyor. Korona nedeniyle zaten kütüphanelerde büyük bir sirkülasyon yok. Ancak korona gündüz yaptığımız maaşlı işimizi (online sınav platformu) geçen dönem büyük ölçüde artırmıştı, o nedenle fazla boş vakit bırakmıyordu. Şimdi onun da yenisini -hatta yenilerini- yazmış ve sona yaklaşmış olduğumuz için inşallah bu eğitim sezonunda işlerimiz daha rahat olacak.

Peki Kitapi değilse ilk $ nerden geldi. Aslında resmi olarak ilk dolar kayınbiraderimden geldi ama onu saymayalım :) Çünkü sanalpos yurt dışında çalışıyor mu diye test ediyorduk. Çalışıyormuş. Çocuktan 5 $ + KDV’lik ödeme aldık :)) Iyzico 5 $’dan azını kabul etmiyordu. Bari KDV almasaydım demi :))))

Bu minik testi bir hazırlık için yapmıştık. Sahibi olduğumuz bazı bloglarımıza yurt dışından tanıtım yazısı teklifi gelmişti. Biz de yazıları konseptimize uygun hale getirmek koşuluyla kabul ettik. Muhatabımız Paypal üzerinden ödemek istedi ama Paypal malum bizde çalışmıyor. Biz de kendilerine Paraşüt üzerinden fatura gönderdik ve Kitapi projemiz için paraşüte bağladığımız sanalpos sayesinde online tahsilat seçeneği de ekledik. Aslında yanılmıyorsam Paraşüt’ün kendisi de komisyon keserek online tahsilat sunuyor. İlla bağlı bir sanalposunuz olması gerekmiyor.

Tahsilat sayfaları ve Paraşüt üzerinden gönderdiğimiz faturanın Türkçe olması dışında bir problem yoktu ve muhatabımız Google translate üzerinden zaman zaman bize Türkçe yazdığı için kredi kartı ile ödemede sorun yaşamadı. Biz de ilk dolarlarımızı kazanmış olduk elhamdülillah.

Iyzico’da maalesef şuan için USD gelen ödemeleri USD olarak saklayamıyoruz. Bu konuda kendileriyle bir kaç ay önce yazışmıştık ve bunun üzerine çalıştıklarını söylemişlerdi. Tekrar görüştüm ve o çalışmayı bitirmek üzere olduklarını öğrendim. Henüz aktif olmadığı için bize yaramadı ve USD gelen ödemeler TL’ye çevirilip öyle aktarıldı. Yine de mutluyuz. Sonuçta yıllardır hedefimiz olan yurt dışına hizmet ithal edip oradan ülkemize dolar sokmuş olduk. Yanlış değilim demi?

Bu konuda edindiğimiz küçük bir bilgiyi not düşelim. Yurt dışına fatura keserken KDV olayı şöyle oluyor. Eğer hizmet Türkiye’de kullanılacaksa adamlar yabancı da olsa KDV kesiliyor. Bizim örneğimiz buna uygundu. Çünkü tanıtım yazıları Türkçe yazıldı ve adamlar kendi ürünlerini bu tanıtım yazıları sayesinde Türkiye pazarına sunmaya çalışıyorlardı. Ama ilerde Kitapi üzerinden yurt dışına fatura kesmek nasip olursa o zaman KDV koymayacağız çünkü Kitapi’nin verdiği hizmeti yurt dışındaki kütüphanede kullanmış olacaklar. O zaman KDV olmuyor.

Hepimize bol kazançlı günler dilerim.

2 thoughts on “İlk dolarlar geldi!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40