Kendi çalışma masanı kendin yap! #DIYDESK

Bir süredir YouTube’da yabancı marangozların videolarını izliyorum. Bunlar profesyonel olarak değil, hobi olarak #diy (“do it yourself” / kendin yap) mantığıyla kendi garajlarında (ah o garajlar) kendi evinin ihtiyaçları için marangozluk yapanlar genelde. Bilhassa April Wilkerson bir kaç yıl içerisinde sıfırdan bu işe merak salmış biri olarak çok dikkatimi çekiyor. Kadın beş senede işi o kadar büyüttü ki makine mühendisi olan eşiyle birlikte kullandığı mevcut garajı kendisine yetmeyince evinin arazisi içerisinde müstakil ve neredeyse bir ev büyüklüğünde büyük bir garaj (atölye de denebilir) inşa etti. Evet, şunu oyayım, bunu keseyim, şu tahtayı da şuraya filan derken sıfırdan ahşap ve ev büyüklüğünde bir atölye inşa etti. Tabi atölyesini yaparken tek başına değildi. Neredeyse 2 aydır eşi, kayınpederi ve bazı arkadaşları da yardımcı oldu. İlgiyle izleyeceğinize eminim, bir göz atın.

Peki ben ne yapabildim :)) Bu videoları izlemeye başlayınca tabi ki amansız bir gaza geldim. Ancak ne atölye var, ne garaj. Evde çivi çakmak bile problem. Zira 2 tane 6,5 aylık bebeğimiz var :) Uyanıkken mutlaka onlarla ilgilenmek lazım, bas bas bağırıyorlar. E uyurlarken de ses çıkarmamak lazım. Gel de işin içinden çık.

Neyse ki kayınpeder/kayınvalide yardıma geldiler de ben de biraz fırsat bulabildim. Gün bu gündür deyip bir pazar günü Bauhaus’a gidip aylar evvelden gözüme kestirdiğim tahtayı ve başka lazım olacak şeyleri satın aldım. Evdeki küçük oda bebelere ufak geleceğinden onlara büyük odayı verip çalışma odası olarak küçük odayı işgal ettim. Bu odanın bir duvarına geniş ama yüzeyi dar bir masa yapmak istiyordum. Bir nevi tezgah gibi aslında. YouTube’da #diydesk etiketiyle bunla ilgili yüzlerce video bulabilirsiniz.

Uzun lafın kısası, ben de kendi masamı yapmaya muvaffak oldum. Hatta videosunu bile çektim :) Üç dakikanız varsa sessiz film edasıyla izleyebilirsiniz:

2 thoughts on “Kendi çalışma masanı kendin yap! #DIYDESK

  1. güzel olmuş geniş masa gerekli mmi denilebilir lakin oturunca anlıyor insan bir işle uğraşırken 2. iş gelince herşeyi kağıtları vs yana çek 2. ve hatta 3. işe bak. küçükler konusunda da Allah sabır versin, güzel yorgunluktur bunlar :)

  2. Eline sağlık çok güzel gözüküyor. Youtube kanalı için de teşekkürler. Ahşap mobilyalar göze hoş geliyor ya da benim için öyle :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir