Garaj Satışı: 24″ iMac ve 11″ MacBook Air

garage-sale

1993’ten beri bilgisayarla haşır neşir olan biri olarak 2010 senesini kendi adıma bir milad olarak kabul ediyorum her zaman. Çünkü 2010’da eşime aldığım iMac sayesinde öcü gibi kaçtığım, sadece matbaaların, yayıncıların kullandığını zannettiğim mac’in aslında yıllardır aradığım, unix gücünü ve harika masaüstü özelliklerini bir arada toplayan bir işletim sistemi olduğunu öğrenmiştim.

Eşim 24″ iMac’i büyük bir keyifle kullanırken kendim bir süre daha sıradan bilgisayar rezilliğini çekmeye devam etmek zorunda kaldım. Zira laptopumu daha bir kaç ay önce almıştım. Sonunda dayanamadım ve laptopu hemen elden çıkarıp Mac Mini aldım.

Bir süre sonra taşınabilir bir Mac’e ihtiyacımız olunca Mac Mini’yi satıp ABD’ye her sene giden arkadaşlarımızın sayesinde uygun fiyata bir tane 11″ MacBook Air aldık. Tabi fiyatı uygun olsun diye 2 GB Ram ve 64 GB SSD gibi düşük konfigürasyonlar tercih etmek zorunda kaldık, performansı yerinde olsa da kapasitesi yetmediği için onu da satıp 4 GB DDR3 Ram ve 128 GB SSD’si olan şuan kullandığımız Air’e kavuştuk.

iMac’imiz 2008 model olmasına rağmen bizi hiç üzmedi ama yine de performansı güncel bilgisayarlara yakın olsun diye geçen sene Apple yetkili servisinde 128 GB SSD takdırdık. Ram’ini 4 GB’e yükselttik. Harika oldu. Keşke SSD taktırdığımızda mevcut harddisk’ini de içerde tutmalarını akıl edebilseydik. Daha sonra ofisteki iMac’lere SSD taktırırken bu yöntem çok faydalı oldu.

Şimdi yeni nesil bir Mac almanın zamanı geldi diye düşünüyoruz. Rahat taşınabilsin ve ekran bakımından iMac’in de yerini tutsun diye 13″ i7 MacBook Air almayı düşünüyorduk ama ofisteki bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Retina Display teknolojisinden mahrum olmamak ve daha yüksek bir performans elde edebilmek için 13″ MacBook Pro’da karar kıldık. Üstelik yeni nesil pro’lar air kadar olmasa da çok hafifler.

24″ iMac artık üretilmiyor, keşke üretilseydi, bence ideal bir ekran boyutu. Aslında evde iMac’e çok alıştık, televizyon gibi eve yakışan bir donanım. Şuan bu yazıyı salonda yazıyorum mesela. Eşim yoğun bir şekilde illustrator ve photoshop çalışmalarını bu bilgisayarda yaptı yıllarca. Ben de bilhassa XCode projelerimi bu bilgisayarda kodladım. Bu koca ekrandan 13″e geçmek biraz zor olacak tabi ama evimiz küçük ve eskisi gibi aynı anda ikimizin bilgisayar kullandığı zamanlar pek nadir oluyor. Dolayısıyla iki bilgisayarı değerlendirip yeni ve en az 4-5 sene yetebilecek güzel bir MacBook Pro almak daha iyi olacak inşallah.

Ofiste 27″ iMac kullandığım için evdeki iMac’in yokluğunu çok hissetmeyebilirim, daha ziyade eşim bu duruma üzülüyor. Ama inşallah kısa bir süre sonra yeni nesil 21″ bir iMac’le o üzüntünün de üstesinden geliriz.

Evdeki bilgisayarcıklara bir nevi veda mahiyetinde olan bu yazıyı biraz da olumlu şeylerden bahsederek sonlandırmak istiyorum. İnşallah elden çıkaracağımız bilgisayarlar uygun fiyata Mac’le yeni tanışacak olan genç kardeşlerimize, programcılara, grafikerlere ilham kaynağı olur diye ümit ediyorum.

Mac’lerin detaylı bilgileri ve taksitli almak isteyenler için satış linkleri aşağıdadır..

Sağlıcakla kalın..

air

11″ Apple MacBook Air
Late 2010
1.6 GHz Intel Core 2 Duo
4 GB 1067 MHz DDR3 Ram
NVIDIA GeForce 320 M 256 MB
128 GB SSD
İngilizce Klavye
OS X 10.9.4
http://www.sanalpazar.com/Macbook-Air-11-1.6-Ghz-Core-2-Duo-4-Gb-Ram-128-Gb-Ssd__isp30040668

imac
Apple iMac 24″
Early 2008
2.8 GHz Intel Core 2 Duo
4 GB 800 MHz DDR2 SDRAM
ATI Radeon HD 2600 Pro 256 MB
OCZ Vector 128 GB SSD
OS X 10.9.4

http://www.sanalpazar.com/Imac-24-2.8-Ghz-Core-2-Duo-4gb-Ram-128-Gb-Ssd__isp29641242

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir