Robi’ye Devam

Screen Shot 2013-11-11 at 12.59.55

Nerdeyse bir yıl önce burada da bahsettiğim robot projem için bir kaç aydır Kosgeb projesi hazırlamakla meşguldüm. Çalıştığım firmamın desteğiyle konuya hakim bir danışman arkadaşımızın gayretleri neticesinde projemiz çok şükür Kosgeb’den onay aldı. Artık önümüzde 15 aylık bir süreç var.

Bu proje görünenin aksine aslında bir yazılım ar-ge projesi. Zira elektronik kısmı için profesyonel bir firmadan hizmet alımında bulunacağız. Benim derme çatma elektronik bilgim bu işe müsait değil :) Tabi projenin elektronik kısmı hakkında da bilgi sahibi olmaya gayret edeceğim ama asıl yazılım konusunda zorlu ve uzun bir yol var önümüzde.

Robotun yani Robi’nin otonom ve uzaktan kontrol şeklinde iki temel modu olacak. Otonom yazılımı yani kendi kendini sevk ve idare edeceği yazılım konusunda ne hikmetse pek endişe etmiyorum. Bu kısım daha çok resim işleme olaylarını içeriyor. Yani adı sanı belli olan bir konuyu araştırmam gerekiyor. Fakat uzaktan kontrol kısmında işin içine iki iOS cihazı arasında hızlı bir şekilde video ve ses iletişimi gerekiyor. Asıl bu konuda biraz tedirginim :)

İnşallah başarılı oluruz. İlginizi çektiyse gelişmeleri Robotix.co blogumdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir