Yeni iPhone/iPad uygulamamız Arsu AppStore’da

Geçen sene Arsu Gıda için hazırladığımız web tabanlı bir otomasyon yazılımı vardı. Firmanın mobil ekibi ellerindeki iPad’lerle bu yazılımı kullanıyorlar, gelen siparişi alıp, girilmişse harita bilgisini görüp siparişi teslim ediyorlardı. Kendi konum bilgileri de yazılım üzerinden kısa aralıklarla kaydediliyor ve merkezde monitör ediliyordu. Mobil ekipteki iPad’lerin pil ömrü ve internet kotaları çabuk dolmasın diye browser dahil pek çok uygulama kilitli olarak kullandırılıyordu. Otomasyon web tabanlı olduğundan iPad’deki browserlar kullanım dışı kalınca biz de yazılımı basit bir uygulamanın içerisindeki web penceresinde çalıştıralım diye karar vermiştik.

iPad’lerin sayısı arttıkça yüklemeler bizdeki Mac Book Air’den yapıldığı için problem olmaya başladı. Gece yarıları 4-5 iPad geliyor, kablolarla apar topar yüklüyorduk. Bu sorunu aşmak için firma uygulamanın AppStore’da olmasını talep etti. Daha önce daha kapsamlı bir üniversite otomasyonu için benzer şekilde bir uygulama yapmıştık ve AppStore’da kabul görmüştü. Bunu da öyle olur umuduyla gönderdik ama çok basit olduğu gerekçesiyle reject oldu. AdHoc kullanmamız tavsiye edildi. AdHoc, net olarak bilmiyorum ama, aslında tam da bu tarz kapalı devre  kullanılacak uygulamalar için kullanılan bir yöntem. Ama bunun için başka bir lisans bedeli ödemek gerekiyor mu, uygulamalar nerden indiriliyor vesaire gibi hususları kurcalamaktansa uygulamayı Arsu abonesi olan vatandaşların da kullanabileceği bir hale getirmeyi uygun gördük.

Aslında web tabanlı halinde de Arsu aboneleri sipariş verebiliyorlardı, biz o kısmı tamamen native bir şekilde uygulamaya dahil ettik. Bir hafta kadar önce uygulamayı bir gün içerisinde tamamlayıp gönderdik. Bugün kabul edildi ve artık AppStore’da. Eğer siz de Arsu abonesiyseniz (İstanbul Bakırköy, Yenibosna, Ataköy, Bahçelievler ve Tekirdağ Çorlu’da hizmet veriyorlar, giderek bölgeler genişliyor) uygulamayı bu adresten iPhone, iPod veya iPad’inize indirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir