https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40
iOS5 yep yeni özellikleriyle geliyor – BT Hayat
https:/www.high-endrolex.com/40

iOS5 yep yeni özellikleriyle geliyor

Apple iOS’un 5. sürümünü tanıttı. 200’den fazla yeni özellikle mobil işletim sistemleri çıtasını daha yükseğe çıkaran Apple liderliği elinden bırakmaya niyeti olmadığını bir kere daha kanıtladı. iOs 5’in “heyecan verici” yeni özelliklerine kısaca değinelim.

Notification Center: Email, SMS ve Takvim mesajları artık tek bir çatı altında toplanmış. Ayrıca herhangi bir uygulamanın tam ortasındayken -mesela bir oyun oynarken- bir mesaj geldiğinde  kocaman bir uyarı uygulamanızı bölmüyor, onun yerine ekranın en üstünde kibar bir uyarı beliriyor ve gözden kayboluyor. Notification Center’e ulaşmak çok kolay, ekranın en üstünden aşağı doğru parmağı sürüklemek kafi. Evet, bu Android işletim sistemindeki yapıya benziyor. Aklın yolu bir :)

Daha entegre Twitter: iOS5’le Twitter entegre bir hale geliyor. Herhangi bir fotoğrafı email gönderir gibi kolayca Twitter’a gönderebiliyoruz. Twit atarken dilersek lokasyon bilgisini de ekleyebiliyoruz.

Camera: Fotoğraf çekmek daha seri artık. Telefon ekran kilidi aktifken bile hızlıca fotoğraf çekme moduna geçilebiliyor. Ayrıca fotoğraf çekmek için ses artırma tuşunu denklanşör olarak kullanabiliyoruz. Zoom yapmak için iki parmağınızı resim büyültüp küçültme işlemindeki gibi kullanabiliyoruz.

Safari ile tab keyfini iPad’de de sürün: Safari de masaüstündeki gibi tab desteğine kavuşuyor. Artık webde gezinmek daha keyifli olacak. Ayrıca istediğiniz sayfaları Bookmark menüsünden daha sonra okumak üzere işaretleyebiliyorsunuz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40