Harika bir iPad Oyunu: Air Attack HD

Bugün İstanbul Forum’daki Bimeks standlarını dolaşırken iPad’ler gözüme çarptı. Yenileri değil tabi :) Onların Türkiye’ye gelmesine daha çok var. Eskileri bile anca geldi.

Müşterilerden biri iPad’lerden birini kapmış söylene söylene oyun oynuyordu. Ne oynuyor, neye söyleniyor diye merak ettim, yaklaştım. “Adamlar ne güzel yapmış, teknolojiye bak bee” diyordu. Meğer hayıflanması cihazı beğenmesindenmiş :) “Bu daha eskisi, yenisi bundan da güzel” diyerek lafa karıştım. Oynadığı oyuna şöyle bir baktım. Eskiden atari salonlarından hatırladığım “Raptor” tarzı bir oyundu. Tabi ki grafikleri Raptor’dan bir milyon kat daha güzeldi. iPad’de uygulamaların ne işe yaradığından ziyade ne kadar güzel göründükleri daha çok ilgimi çekiyor. Hemen yandaki iPad’i kaptım. Aynı uygulama onda da kuruluymuş Allah’dan. Adını ezberlemeye çalıştım ama eve gelinceye kadar unuttum. Sadece “air” kelimesi aklımda kalmış. Kısa bir aramadan sonra buldum ve satın aldım. Çok şükür aşırı pahalı oyunlardan değildi: 0.99 $ cık bayıldık.

Oyun hem görsel açıdan hem de oynanabilirlik açısından çok güzel. Uçağı parmağınızla yönetirken illa tam üstünde tutmanız gerekmiyor. Ekranın en alt kısmından da yönlendirme yapabiliyorsunuz. Böylece asıl manzarayı kaçırmamış oluyorsunuz. Oyunda sürekli ilerlerken düşmanlar hem karadan hem nehirden hem de havadan bombalar yağdırıyor. Vurabildiğinizi vurup tamamen tükenmeden ilerlemeye çalışıyorsunuz. Checkpoint noktalarında yeni silahlar, mühimmatlar alabileceğiniz bir dükkan beliriyor. Kazandığınız puanları burda kullanıp daha gelişmiş silahlarla oynayabiliyorsunuz.

Oyun yukardan bakınca 2 boyutlu gibi görünse de aslında bütün ortam 3d olarak tasarlanmış. Uçaklar, tanklar, ağaçlar vs bunu hemen farkettiriyor. Bunun dışında oyunun bazı noktalarında -çok fazla oynamadım, şimdiye kadar bir kere rastladım- ilerideki büyük engel neyse ona yaklaşıp onun etrafında fır dönüyor ve o engeli ortadan kaldırmaya çalışıyorsunuz. Engeli ortadan kaldırdığınızda oyun tekrar bu yukardan bakış moduna geri dönüyor.

Air Attach HD, geçen gün otobüste yanımda oynayan birinden farkedip kurduğum Lane Splitter adlı motorsiklet oyunundan çok daha eğlenceli. Ama onu da yabana atmayın derim. Bir deneyin. Ücretsiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir