https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40
Mac için ‘mini’k benim için büyük bir adım – BT Hayat
https:/www.high-endrolex.com/40

Mac için ‘mini’k benim için büyük bir adım

Gerek ofisteki gerek evdeki normal pc’lere macos (iatkos) kurmak için ne kadar uğraştığımı bu sayfalarda bir kaç kere yazmıştım. Bunlardan en uğraştırıcı olanı geçen hafta nihayet sattığım Asus N61VN laptopum idi. Asus’u satınca Mac-Mini almaya karar vermiştim. Sağolsun Friend Feed camiasından Barış Değer ve Bahaeddin Beyler bu konuda yardımcı olacaklarını önceden belirtmişlerdi. Fırsat çıkınca hemen kapılarını çaldım ve ennihayet geçen hafta Mac-Mini’yi evimizde gördük. Gördük görmesine ama çalıştırmak ancak dün nasip oldu. Zira ilk gün ofisten getirdiğim VGA monitörü bulabildiğim tüm aparatlarla denememe rağmen Mac-Mini’ye bağlayamadık ve biz de en hızlısından bir gönderi yaparak hepsiburada.com’dan yeni bir monitör sipariş verdik. Perşembe sipariş ettiğimiz ürün ellerinde hazır olmasına rağmen (ki o yüzden “hızlı gönderi” diyorlardı) paketleyip kargoya vermeleri cumartesiyi bulunca ürünün bana gelmesi pazartesiyi buldu. Allah’tan, “ürün sizin transfer merkezinizde, gelip almak istiyorum” ricalarımı “biz size değil kargoyu bize teslim eden firmaya yani hepsiburada.com’a karşı sorumluyuz, prosedür, protokol, ıvır zıvır, kıvır kıvır” tarzı teorik olarak haklı ama pratik olarak hiç bir şekilde müşteriyi memnun etmeyen cevaplarla beni beddualara gark eden Yurtiçi Kargo firması 30 Ağustos olmasına rağmen pazartesi günü de çalışıyormuş. Gerçi evimizden iki sokak arkadaki kargo şubesinden 9.20’de çıkan bir kargo bizim eve saat 14.00’de teslim edilince 30 Ağustos’um da heba oldu. Neyse geçti çok şükür :)

İşte sonunda mac ailesinin minik bir bireyiyle teşerrüf etmiş olduk. 8 ay önce eşimin eski pc’sinden kurtulup Artı Bilgisayar’ın kampanyasından faydalanarak iMac almıştık. Ondan fırsat buldukça bilgisayarını kapıp kullanıyordum. Çok şükür şimdi rahatladık.

Bu sene Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümüne başlayacak olan sevgili kayınbiraderim de bizle yaşayacağı için çalışma odamızı ona bırakarak mac’leri kapıp salona geçtik. Normal pc’ler salonda çok çirkin dururdu ve eşim kesin çıngar çıkartırdı :). Ama mac’ler dekorasyonu bozmadığı için problem yok. Ürünlerini adeta beyaz eşya kalitesinde hazırlayan Apple tasarımcılarına teşekkür ederiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40