https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40
WAMP Windows 7’de çalışmıyor mu? – BT Hayat
https:/www.high-endrolex.com/40

WAMP Windows 7’de çalışmıyor mu?

PHP geliştiricilerin hayatını kolaylaştıran araçlardan biri olan WAMP’ı Windows 7’ye kurduğunuzda hiç bir sorun yaşamıyorsunuz fakat tarayıcınızı çalıştırıp http://localhost dediğinizde sayfa görüntülenemiyor hatası alıyorsunuz. Bunun nedeni localhost tanımlamasının Windows’un yerel dns kayıtlarında öntanımlı olarak pasif halde tutuluyor olmasıdır. http://localhost yerine http://127.0.0.1 yazarsanız Wamp’in düzgün kurulduğunu ve sorunsuz çalıştığını görebilirsiniz.

Windows 7’de dns kayıtlarını düzenlemek için Notepad’inizi “Yönetici Modunda” çalıştırmalısınız. Bunun için “Başlat/Donatılar/Not Defteri” bağlantısına sağ tıklayıp “Yönetici Olarak Çalıştır” seçeneğini tıklayın. Daha sonra “C:\Windows\System32\drivers\etc” klasörü altındaki “hosts” dosyasını açın, not defteri ön tanımlı olarak “.txt” uzantılı dosyaları bulmaya meyilli olduğundan klasör boş gibi görünürse “*.*” seçeneğini kullanarak tüm dosyaları görüntülemesini sağlayın..

Dosyayı açtığınızda

#127.0.0.1      localhost

satırının başındaki # işaretini kaldırın. Bu dosyaya kendi isteğinize göre farklı dns kayıtları da oluşturabilirsiniz. Örneğin “okul” adlı bir web projeniz varsa ve bu projeye “http://localhost/projem” diye erişmek yerine kendine ait bir domainmiş gibi “http://projem.localhost” diye erişmek isterseniz bu dosyaya

127.0.0.1    projem.localhost

gibi bir çok satır ekleyebilirsiniz. Bunun dışında gerçek bir adresi de istediğiniz bir ip’ye yönlendirebilirsiniz. Tabi bu yönlendirme sadece sizin bilgisayarınız için geçerli olacaktır.

DNS kayıtlarında yaptığınız değişikliğin geçerli olabilmesi için komut satırından (Başlat’a bastıktan sonra gelen arama kutusuna CMD yazın) şu komutu girmelisiniz:

ipconfig /flushdns

Böylece “Dns çözücü ön belleği başarıyla temizlendi” mesajını alırsınız ve artık eklediğiniz kayıt o ip’ye yönlendiriliyor demektir. Kontrol etmek için yine komut satırından “ping projem.locahost” u yazıp deneyebilirsiniz.

Apache Virtual Host Ayarları

“projem.localhost” şeklinde oluşturduğunuz dns kaydınız için apache’de de bir ayar yapmalısınız ki bu şekilde gelen istekleri hangi klasöre yönlendireceğini bilebilsin.

Bunun için normalde sadece wamp klasörünün içindeki “…\bin\apache\apache2.2.11\conf\extra” klasöründeki httpd-vhosts.conf dosyasına bir kaç satır eklemek yeterli ama, apache’nin bu dosyayı kale alması için önce conf klasörünün içindeki httpd.conf dosyasında iki pasif ayarı aktifleştirmek gerekiyor.

httpd.conf dosyasını notepad ile açın (yönetici modu gerekmiyor) ve “vhost” kelimesini aratın.

#LoadModule vhost_alias_module modules/mod_vhost_alias.so

ve

#Include conf/extra/httpd-vhosts.conf

satırlarını bulup başlarındaki  # işaretini silin. Dosyayı kaydettikten sonra extra klasöründeki httpd-vhost.conf dosyasını açarak en sonuna şu satırları ekleyin:

<VirtualHost *:80>
DocumentRoot “C:/wamp/www/projem/”
ServerName projem.localhost
</VirtualHost>

Sonra wamp menüsünden tüm sunucuları yeniden başlatın. İşte hepsi bu kadar..

6 thoughts on “WAMP Windows 7’de çalışmıyor mu?

  1. Merhaba;
    Nasılsınız?
    Mail Adresime mesaj geldi;
    Allah sizden Razı olsun;
    cevap yazdınız.

    Şimdi gecenlerde windows 7 de wamp serveri çalıştıramadım bunun sebebi sismtemde iis yüklüydü.
    şimdi wamp servere şöyle bir çözüm bir videoda izledim
    buraya yazmak istedim:

    wamp serveri kurduktan sonra bin>apachi>Conf oradan
    httpd.conf dosyasını notpad ile açalım
    Ctrl+f ile arama yapalım
    80 yazalım.
    listen 8080 yazıp kayıt edelim.
    http://localhost:8080/ yazınca sorun çözülüyor.
    burada wamp server için ayrı port açtık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40