Facebook link paylaşma ön belleği nasıl temizlenir

facebook-bad

Facebook’ta bir link paylaştığınızda arkaplanda bu sayfanın bir özeti oluşturulup, başlığı, varsa fotoğrafı ve açıklamasıyla birlikte sizin ekleyeceğiniz mesajın altında görüntülenir. Bu aşamada paylaştığınız linki isterseniz silebilirsiniz bile.

Facebook bir kere ön belleğe aldığı bu sayfayı, siz url linkini değiştirmediğiniz müddetçe hafızasında tutuyor ve mesajınızı silip aynı linki baştan yazmaya çalışsanız da sayfanın ilk ön belleğe alındığı hali karşınıza geliyor.

Mesela sayfanın adresi aynı kalmak üzere başlığı ve görseli değiştirseniz bile paylaştığınızda Facebook hep ilk cache’lediği hali kullanmak ister.

Bu uyuz durumdan kurtulmanın bir çaresi linki değiştirmektir ama seo için özene bezene ayarladığınız linki değiştirmek istemiyorsanız başka bir çaresi daha var.

https://developers.facebook.com/tools/debug/

Bu adrese tıklayıp sayfadaki adres alanına paylaşmak istediğiniz URL’i yazdığınızda, Facebook bu sayfayı yeniden ön belleğine alıyor. Yani son halini cache’lemiş oluyor.

Böylece rahatlıkla linkinizin güncel halini Facebook’ta paylaşabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir