https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40
Daha dün Turkcell 3G Blogger Buluşmasındaydık – BT Hayat
https:/www.high-endrolex.com/40

Daha dün Turkcell 3G Blogger Buluşmasındaydık

turkcell32009 Temmuz ayında Taksim Odabaşı’nda Turkcell’in düzenlediği 3G lansman buluşmasına gitmiştik. Nerdeyse 7 sene önce!

3G’nin gelmesine bir ay vardı. Turkcell hazırladığı ürünleri bize tanıtıyordu. Görüntülü görüşmeye imkan veren LG’nin telefon özellikli saati çok beğenilmişti.

Eşimle o sene ilk akıllı telefonlarımızı almıştık. Ben malesef 1050 TL’ye içinde Windows Mobile 5.6 olan minicik ekranlı Samsun Omnia almıştım, eşime de 1250 TL’ye içinde iPhone OS (iOS değil) yüklü olan iPhone 3G almıştık. Bunları ödemek epey sürmüştü :) Ben henüz daha Apple dünyasına giriş yapmamıştım, az buçuk Windows programlama bildiğim için Windows yüklü bir telefon daha mantıklı gelmişti. Daha rahat uygulama yazarım diye düşünmüştüm. Malesef 200 TL’lik bir farkla mutluluğu kıl payı kaçırmış, bir kaç sene sonraya ertelemiştim.

Yanılmıyorsam o yıllarda henüz Android piyasada yoktu. Yoksa Linux dururken Windows bir telefon tercih etmezdim diye düşünüyorum.

Asıl o yıllarda ne yoktu biliyor musunuz? Apple’ın dışında hiç bir markanın uygulama dükkanı yoktu. Haliyle Windows Mobile için de yoktu. Eşim istediği uygulamayı AppStore’dan indirip telefonuna kuruyor, maillerine rahatça bakıyor, browserda istediği gibi sitelere giriyordu. Bense dandik dokunmatik bir telefonu tırnaklarımla çalıştırmaya, zar zor bulduğum uygulamaları düzgün yerlerine tıklamak için tırnağımla yahut telefonun kalemi ile akla karayı seçmeye uğraşıyordum.

En çok da canımı uygulama dükkanı olmayışı sıkıyordu. Bu işi çözmek için bir uygulama dükkanı yazmaya niyetlendim. Malesef az buçuk VisualBasic bilgim o zamanın .Net teknolojisini çözmeme yetmedi. O yıllarda da php tabanlı web uygulamaları yazdığımız için .Net’in fikri bile hoş gelmemişti zaten. Ben de aşinası olduğum Flash ile bir şeyler yapabilir miyim diye baktım. Şansım yaver gitti. Flash’la Apple’ın AppStore’una çok benzeyen bir uygulama yazdım. MobilStore.org domaini altında bir WordPress blogu kurarak dükkana koyacağım uygulamaları bu sistemin veritabanından gelecek şekilde ayarladım. Böylece ayrıca panel yazmak vs işleri ile ilgilenmeme gerek kalmadı. Beğendiğim, eli yüzü düzgün 160 civarında uygulamayı bu sisteme koydum. Hem de ekran çıktıları ile birlikte tıpkı AppStore’daki konfora benzesin diye atmadığım takla kalmadı. O kadar ki, flash uygulamanın içerisine iPhone’daki klavyenin ve uyarı mesajlarının birebir aynısını bulup koydum. Bir nebze olsun telefonumda iPhone’da yapılabilenlerin bir kısmı yapılıyordu, çok sevinmiştim. Blog üzerinden bunu da erişebildiğim kadar kullanıcıya sunuyordum.

Screen Shot 2016-03-30 at 23.22.51

İşte bu Turkcell 3G lansmanında da tanıştığım insanlara hazırladığım bu uygulamayı göstermiştim. Epey ilgilenenler çıkmıştı. Zaten kullananlar da vardı. Sonra ne oldu, Microsoft kendi uygulama dükkanını çıkardı. O gün blogun kepengini kapattım. Sonra Microsoft komple işi eline yüzüne batırdı. Android rüzgarı onu bir kenara itti. Şimdilerde toparlanmaya çalışıyor ama hala bir fırın ekmek yemesi lazım.

Bu hatıralar dün gibi gözümüzün önündeyken 2 gün sonra inşallah 4.5G’ye geçeceğimizi bilmek insana zamanın ne kadar çabuk geçtiğini bir kere daha gösteriyor..

O değil de, TombRaider çıkalı 20 sene olmuş! Beni asıl o yıktı..

3G Blogger Lansmanı:

http://www.yakuter.com/turkcell-3g-blogger-partisinin-ardindan/

http://webrazzi.com/2009/07/03/turkcell-3g-blogger-partisinde-gelecegi-hissettik/

Turkcell 3G Blogger Partisi from Webrazzi on Vimeo.

Screen Shot 2016-03-30 at 23.21.16

Screen Shot 2016-03-30 at 23.21.42

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40