https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40
Kenarda kalmış projeler: udial.me – BT Hayat
https:/www.high-endrolex.com/40

Kenarda kalmış projeler: udial.me

Bir kaç ay önce ofisteki bir yarışmaya katılmak için hazırladığım uDial.me mini projesi yarışmayı kazanamadı ama burada bir kaç satır ile ifade edilmeyi hak ediyor diye düşünüyorum.

Aslında uDial.me benim için yeni bir fikir değildi, aynı mekanizmayı daha ilkel bir yöntemle icall.mobi adresinde sunmuştum ama yine rağbet görmemişti ben de domaini bırakmıştım.

uDial.me’yi kısaca açıklayayım. iPhone ana ekranınızda uygulama simgeleri, web sitesi kısayolları ve grup klasörleri dışında herhangi bir öğe bulunduramıyoruz (tabi jailbreak’sız iPhone’lardan bahsediyorum). Halbuki diğer pek çok telefonda en azından sevdiklerimizin fotoğraflarını ana ekrana koyabiliyor ve dokunduğumuzda onları arayabiliyoruz. Bunu yapmak isteyen “canım eşim”, “canım annem” gibi minik uygulamalar var appStore’da ama uygulama ikonlarını değiştiremiyorsunuz. Halbuki asıl mesele ana ekranda sevdiklerimizin ikonlarını görüp arayabilmek.

Mobil web sayfalarını hazırlarken nelere dikkat etmek gerektiğini incelediğim bir sırada iPhone’a web sitesi kısayolu eklerken kullanılmak üzere ikon olarak png dosya belirtebildiğimizi öğrendim. Sonra bu simgeyi kolaylıkla değiştirip sevdiğimiz bir fotoğrafı kullanabileceğimizi ve onu ana ekrana kısayol simgesi olarak koyabileceğimizi düşündüm. Bu kısayol bir telefon numarası linkini içerirse arama da yapabilirdik. İşte bu fikri geliştirdim.

Öyle bir web sitesi olmalıydı ki herkes için ayrı bir ikon’la simgelenebilmeliydi. Dolayısı ile her kullanıcıya her numara için rastgele karakterlerle üretilmiş unique subdomainler şekilde adresi olan tek sayfalık bir adres vermeli ve bu garip adrese iPhone’undan rahatça ulaşabilmesi için adresi mail atmalıydık. Bu işlemleri yaparken ikon olarak kullanmak istediği fotoğrafı da kullanıcıdan talep ettik miydi mevzu kapanmış demektir.

İşte uDial.me tam olarak bu şekilde çalışıyor.

Kötü yanı yok var tabi. İnternetiniz yoksa ana ekranınıza eklediğiniz kısayol çalışmayacaktır. Kotalı bir internetiniz varsa minik de olsa bir bant tüketimi olacaktır falan filan. Ama “sevdiklerinizi” ana ekranda görmek iPhone için madem lüks, o zaman dikene katlanacaksınız :)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40