Evde mocha çalışmaları – volüm 1

“Oraya millet twit atmaya gidiyor, oturup evde içelim kahvemizi” gibi serzenişlerle kapısına uğramadığım Starbucks’a bir sene kadar önce küçük bir toplantı için davet edilince gitmek zorunda kalmıştım. O gün orada içtiğim “White Chocolate Mocha”nın tadı damağımda kalmış olacak ki gide gele “artık bunu evde yapmalıyım”a kadar seviyeyi zorladım :)

Eşimden gizli olarak hepsiburada.com’dan sipariş verdiğim DeLonghi 330S modeli espresso makinemiz bugün geldi. Eşim şaşırdı mı sevindi mi göremedim, zira önceki geceden uykusuzdum ve salonda uyuya kalmıştım. O kadar gizlilik boşa gitti yani :) Cihazın dilinden anlamamız başta biraz zor oldu ama şimdilik iki cappucino yapmayı başardık. Eşim ve kayınbiraderim denediler, ben pek güvenemedim kendime. Şaka şaka :) Akşamüstü kahveyi Starbucks’dan aldığımda bir tane mocha ikram etmişlerdi. Kahve güzel ama çay gibi değil mübarek, üstüste iki tane -benim için 4 belki 5- içemiyorsun.

Evde mocha yapma konuda beni heveslendiren “şekerden ev” blogundaki şu sayfayı da es geçmemeliyim. Onlar çikolata şurubu da bulmuş, ben henüz bulamadım. Diğer şurublardan çok rastladım ama çikolata şurubu denk gelmedi. Biz de bir kaç tarif denemeye çalışacağız. Yaz gelsin balkon keyfi yapacağız inşallah :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir