https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40
Svn: Server certificate verification failed! – BT Hayat
https:/www.high-endrolex.com/40

Svn: Server certificate verification failed!

Mac’deki yetersiz ama gelecek vaadeden sevimli Php editörüm Coda geçen gün feci bir kazık attı bana. Şirket projelerini tuttuğumuz svn sunucunun ssl sertifikasını güvensiz buldu ve projeyi indirmeme izin vermedi. Bunu daha global bir yöntemle halledemez miyim, mac’a bu sitenin güvenli olduğunu zorla ikna edemez miyim diye arkadaşlarıma sordum ama olumlu bir cevap alamadım. Default tarayıcının ayarlarıyla siteyi güvenli olarak kabul etmek gibi kolpa girişimlerim de işe yaramadı :) Meğer doğru bir yol üzerindeymişim. Zira bu akşam yine küçük bir googling yaparak asıl aradığım çözüme hem de çok basit bir şekilde ulaştım. Zaten dikkat ederseniz son bir kaç yazım çözümü çok basit şeyler çıkıyor. Unix’i bu yüzden seviyorum işte :) Çözüm hem basit hem de transparan. Nereye ne verdiğinizi görüyorsunuz. Neyse dallanmayalım.

Mac’e o sertifikanın güvenli olduğunu doğrulatmak istiyordum ya, asıl mesele mac’deki svn’e o sertifikanın doğru olduğunu kabul ettirmekmiş. Bunun için de komut satırından şu ifadeleri girmeniz ve karşınıza gelen soruya gönlünüzden geçen cevabı vermeniz kafi.

svn ls https://sertifikasisoruncikaran.com

Sistem size bu adresi kabul edip etmeyeceğinizi soruyor. (P)ermanently diyerek kalıcı olarak kabul edip gönül rahatlığıyla Coda’nızı kullanmaya devam edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40