Xerox 3117 yazıcısını Mac Os X’de çalıştırmak

Bir iş için lazım olunca emektar Xerox 3117’yi kutusundan çıkarıp kurmak istedim. Meğer Mac Os X sürücüsü yokmuş. Ama bu onu kullanmak için engel değil tabi. Google’da bulduğum kısa bir dökümanı burada paylaşarak hem kendime hem de aynı problemi yaşayanlara küçük bir not bırakmış olalım.

Yazıcıyı kullanabilmek için üç paket programı kurmak gerekiyor.

1) Samsung GDI (180 KB)

2) Foomatic-RIP (640 KB)

3) Ghostscript (33 MB)

Bu programları kurdukdan sonra yazıcı ayarlarından yeni bir yazıcı olarak Generic GDI Printer Foomatic/gdi’yi ekleyebilirsiniz.

Kaynak: http://vadimk.com/2010/10/11/xerox-phaser-3117-mac/

4 thoughts on “Xerox 3117 yazıcısını Mac Os X’de çalıştırmak

  1. Merhaba, ben sitenizi tesadüfen buldum (google’de virtualbox görüntüsü ararken). Acaba bu yazdıklarınızı Mac sürücüsü olmayan herhangi bir yazıcı için uygulayabilir miyiz? PC’me Mac kurmamı engelleyen (Linux kullanıyorum) nedenlerden birisi buydu, diğeri de ethernet kartını tanımamış olması.

  2. Merhaba,
    Şuanda size üzerine Mac kurulmuş bir pc’den yazıyorum. Kullandığım pc Dell Vostro. Iatkos’a uyumlu olduğu için bu pc’leri özellikle seçtik. Şimdi hatırlayamadığım bir iki konfigürasyonla rahatlıkla kurulmuştu. Neredeyse 1 yıldır sorunsuz çalışıyor. Fakaaat! Buna rağmen pc’ye hele hele notebook’a mac kurmaya calismayı tavsiye etmiyorum. Çünkü işler yolunda gitmezse hayat kabusa dönebiliyor. Bunla ilgili başıma gelen olayları bu blogda “olmac yada olmamac” başlıklı yazıda bulabilirsiniz. Yukarıdaki mevzuya gelince. Mac sürücüsü olmayan herhangi biryazıcı için uygun olmayabilir. Zira bu yazıcıların ortak bazı standartları var, o sayede düzgün çıktı verebiliyorlar. Sizin yazıcınız neyse ona göre araştırmanızı geliştirin, bilhassa yabancı sitelerde daha doyurucu bilgiler oluyor. Ayrıca ethernet kartınızı desteklemiyorsa ve bunun için bir planınız yoksa bence sadece yazıcı için bu işe girmeyin. Ethernet olsun da yazıcı olmasın :) Selamlar…

  3. arkadaşım çok saol bu gerekli olan bir bilgi idi ve sorumunu çözdü paylaşımın için çok teşekkür ederim. kolay gelsin…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir