https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40
Ebruli Osmanlıca Sözlük, Iphone sürümü.. – BT Hayat
https:/www.high-endrolex.com/40

Ebruli Osmanlıca Sözlük, Iphone sürümü..

Yıllar önce tasarımından ötürü Ebruli Sözlük  adını verdiğimiz Osmanlıca-Türkçe içerikli bir sözlük sitesi hazırlamıştık. Ömer Sevinçgül’ün Küçük Lügat adlı eserinin internette html sayfalar halinde yayınlanmış versiyonunu veritabanına aktararak yazarından izin almadan bu işi yapmıştık. Sağolsun Ömer Bey kendisinden izin almadığımız halde bize kızmadı ve hatta sözlüğün daha fazla kelime içeren sürümünü yazdığında onu da bizimle paylaştı.

Geçen yıl www.mobilstore.org sitesi altında yaptığımız çalışmalardan birinde bu sitenin Flash tabanlı mobil uygulamasını yazdık. Sonra sağolsun FriendFeed camiasından Ferhad Fidan Bey Java tabanlı mobil versiyonunu hazırladı.

Bir hafta kadar önce ziyaretçilerimizden biri Ebruli Sözlük’ün Iphone versiyonu da olsaydı keşke deyince epeydir bizi kurcalayan “ne  yapsak da bu iphone için uygulamaya yazmaya bir an evvel başlasak, nerden öğreniriz, nasıl yaparız” düşüncesi daha da alevlendi.

İleride inşallah detaylarını uzun uzun yazmak istediğimiz için kısa keseyim, 10 yıldır PHP yazan, hiç C bilmeyen biri olarak ofisteki arkadaşların  ve Google’ın desteği ile Cuma günü başladığımız uygulamayı çok basit tutarak akşamına tamamladık. Fakat, anladık ki kodu yazdıkdan sonra Apple’a göndermek ayrı bir işkence imiş. Tabi öğrenene kadar. Haftasonu sabah 6’lara kadar uğraştıktan sonra dün gece itibari ile meseleyi çözdük ve uygulamayı AppStore’a gönderdik.

Şimdi şu yukarıdaki resimdeki sarı ikoncuğun yeşile dönmesini bekliyoruz. İnşallah ondan sonra AppStore’da Ebruli Sözlük’ü bulabileceğiz.

2 thoughts on “Ebruli Osmanlıca Sözlük, Iphone sürümü..

  1. Uygulama geliştirirken karşılaştığınız zorlukları, çalışmaları vs yazar iseniz, yazmak isteyenler için iyi bir kaynak olur diye düşünüyorum :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

https:/www.high-endrolex.com/40
https:/www.high-endrolex.com/40